4 tlp shoarma kruiden | |
700 gram pangasiusfilet | |
600 gram roseval aardappelen | |
3 stuk puntpaprika's | |
Sides |
|
1 komkommer | |
200 gram ijsbergsla | |
knoflooksaus |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Traybake
Als ik aan shoarma denk, denk ik vooral aan een makkelijke vette hap na een avond stappen. Niet direct die avond, maar gewoon de volgende dag als ik aan het bij komen ben. Shoarma is echter niet per definitie een kinder gerecht. Je moet nou eenmaal wat kauwen op het vlees. Ik presenteer: de vis shoarma schotel!
Een tijdje terug zag ik in een van die supermarkt magazine’s een recept voor vis gyros. Leek mij wel lekker, waarom niet. Een van de vrienden waar wij wekelijks mee eten trok echter zijn neus op bij het aanzien van het recept in het blad. Gezien ik wil dat wij vaker vis echte. Ook al is dit witvis gezien mijn man niet andere vis lust. Dacht ik, ik ga het eens proberen en maak een gezonde variant van de shoarma schotel. Voor de shoarma nemen we vis. Heel simpel even marineren in de kruidenmix en daarna op de traybake. Daarbij bak ik wat roseval aardappels in de oven (tevens een favoriet). Doe ik er wat paprika reepjes bij, want dat vind ik wel zo lekker. En dan hoort er wat rauwkost nog bij. Nou eten mijn kids geen sla. (dat komt nog wel) maar wel komkommer. Dus hup kleine salade erbij. Voila een gezonde variant op de katerklassieker.
9 maanden zou je kunnen proberen mits je shoarma kruiden mix niet te zout en pittig is. Maak desnoods wat vis met een klein snufje kruiden alleen.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Was de aardappels en snij ze in stukjes. | Was de paprika en verwijder de steel en zaadlijst. | Verdeel de aardappels met één eetlepel olijfolie over de bakplaat en zet deze 10 minuten in de oven. | Snij de paprika in dunne reepjes. | Duw de aardappels op de bakplaat naar één kan en voeg de paprika toe. | Zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven. | |
3
Done
|
Snij de pangasiusfilet in reepjes en met ze met de shoarma kruiden. Laat dit minimaal 5 minuten staan. | Haal de bakplaat uit de oven. Maak plaats voor de vis op de baklaar. | Bak de vis en de rest van de aardappels nog eens 10 minuten tot de vis gaar is. |
4
Done
|
Was en snij de komkommer in plakjes. | Was en snij de ijsbergsla in reepjes. | |
5
Done
|
Verdeel de aardappels en vis shoarma over de borden. | Doe hier wat komkommer en ijsberg sla bij met wat knoflooksaus voor wie wilt. |