Courgette lasagne

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 courgette
400 gram gehakt
500 gram tomatensaus
1/2 rode ui
125 gram mozzarella
150 gram geraspte kaas
500 ml bechamelsaus
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ovenschotel

Cuisine:

    Directions

    Courgette lasagne

    Courgette wij zijn er dol op. Vandaar ook dat er best wat courgette recepten op Babies Kitchen  regelmatig voorbij ziet komen. Als je mij op Instagram volgt heb je misschien gezien dat ik vorig zomer van mijn oom uit Frankrijk af en toe bijvoorbeeld mega courgette krijg. Je kunt je aanvragen zit er dan nog wel smaak aan? Ja iets minder, maar voor gerechten als courgette lasagne. Een heerlijk gerecht voor het hele gezin.

    In plaats van de pasta lasagne bladen, gebruik je namelijk courgette. Houden je kids van pasta en wil je dat ze meer groenten eten, dan is dit uiteraard een perfect gerecht er voor. Je kunt zelfs nog extra groenten toevoegen als wortel, tomaat en paprika door de tomatensaus.

    Voor de tomatensaus ben je helemaal vrij in welke je gebruikt. Misschien heb je wel een heerlijk familie recept wat je kunt gebruiken. De bechamelsaus kun je kant-en-klaar of zelf maken. Ik gebruikte een zakje, omdat ik gewoon geen tijd heb. Ja ook ik maak wel eens gebruik van zakjes!


    TIP! 

    Van Maaike van @instamamavan2jongens kreeg ik de volgende tip om Bechamelsaus te maken zonder zakjes en pakjes:

    “Ik lees dat je bechamelsaus uit een zakje haalt, maar de bechamelsaus die ik maak, is sneller dan een zakje…
    40 gram boter, 50 gram bloem, bak je 2 minuten.
    500 ml bouillon. Goed roeren tot je een dik papje hebt.
    250 gram mascarpone er doorheen smelten en op smaak brengen met wat nootmuskaat. KLAAR!

    En supper lekker. Gebruik deze ook vaak als gewone pasta saus met gerookte zalm of kipfilet, met een gefruit uitje, cherrytomaten en wat verder bladspinazie. “

    Ik heb de tip van Maaike zelf nog niet uitgeprobeerd, maar zal dit snel eens doen met een vegetarische lasagne en dan mijn bevindingen delen met jullie.


    Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven op 180 graden. | Vet een ovenschaal in met olijfolie.

    2
    Done

    Pel en snipper de ui. | Was de courgette. | Snij de courgettes in de lengte in dunne plakken.| Het beste kan je hier een mandoline of keukenmachine voor gebruiken, maar dit lukt ook met een kaasschaaf.| Snij de mozzarella in plakken.

    3
    Done

    Verhit 2 etlp olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt met de uien. | Voeg de tomatensaus toe als het gehakt gaar is en laat dit 5 minuten pruttelen. |

    4
    Done

    Neem de ingevette ovenschaal en maak de lagen van de lasagna:
    1. 1/4 van de courgette;
    2. 1/3 van de gehaktsaus;
    3. Alle mozzarella;
    4. 1/4 van de courgette;
    5. 1/3 van de gehaktsaus;
    6. 1/2 van de bechamelsaus;
    7. 1/2 van de gerasptekaas
    8. 1/4 van de courgette;
    9. rest van de gehaktsaus;
    10. rest van de corugettes;
    11. rest van de bechamelsaus;
    12. rest van de geraspte kaas.

    5
    Done

    Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. Zet de laatste 5 minuten de oven eventueel in de grillstand. |

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Kidneybonen met Courgette en Paprika | Babies Kitchen
    previous
    Kidneybonen met Courgette en Paprika [Babyvoeding]
    Vis Shoarma Schotel | Babies Kitchen
    next
    Vis Shoarma Schotel

    Add Your Comment