1 kilo zoete aardappel | |
500 gram boerenkool | |
30 ml melk (of plantaardige melk) | |
15 gram boter | |
1 rookworst |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Stamppot
Wij hebben echt twee Hollandse kindjes thuis die dol zijn op stamppot. Precies de reden dat ik het ’s winters maar wat graag maak. Bijna alle stamppotten gaan er wel in. Zelf vind ik een goede stamppot ook wel lekker. Vooral hutspot met chorizo of andijviestamppot met spekjes. Lekker een oer Hollandse maaltijd of AVG’tje. Een stamppot, die ik maar niet goed onder de knie krijg. Of althans zo voelt het is Boerenkool. Ik vind het niet vies, maar ik heb het gevoel dat het veel lekkerder kan. Om die reden besloot ik eens boerenkool met zoete aardappel als stamppot te maken. Boerenkool kan, ik wil niet zeggen bitter, maar wel die richting op qua smaak zijn. Zoete aardappel is natuurlijk heel zoet en daarom leek het mij de perfecte balans.
Ik had gelijk want ik vind het vele male lekkerder dan met gewone aardappels en zo mijn kinderen ook. Ik was vergeten er jus bij te maken, maar kwam er al snel achter dat dit helemaal niet gemist werd. Een fijne toevoeging dus aan onze stamppot roulette deze winter.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Zoete aardappelsSchil de zoete aardappels en snij ze in stukken. | Doe de zoete aardappels in een pan met een ruime hoeveelheid water en breng dit aan de kook. | Kook de aardappels vervolgens nog 20 minuten tot deze zacht zijn. | Giet de aardappels af en pureer met de boter en melk glad. | |
2
Done
|
BoerenkoolDoe de boerenkool in een pan met ruime hoeveelheid water en breng aan de kook. | Kook de boerenkool 20 minuten. | Giet de boerenkool af en voeg toe aan de gepureerde aardappels. Roer goed door elkaar heen. |
3
Done
|
RookworstBereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |