2 etlp rijst | |
200 gram pompoen | |
150 gram wortel | |
50 gram pangasiusfilet | |
1/2 tlp kurkuma |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Er is niets wat onze foodie in opleiding niet lust, hij is dol op eten. Als ik in de keuken bezig ben heeft hij dat meteen door en komt hij er gezellig bij. Met 9 maanden mag hij inmiddels veel meer dan alleen maar groente en fruit. Waar hij nu wel aangewend is. Vlees en vis komen er nu bij en ook af en toe een specerij kan geen kwaad. Ik besloot mijn baby eerste viscurry te maken.
Kruiden en specerijen schrikken veel mensen af, maar je kunt jouw baby laten wennen aan die kruiden die niet al te heftig zijn. Met witvis, pompoen en wortel besloot ik een viscurry te gaan maken. Zelf maken wij regelmatig vegetarische curry of met kip. Vis curry is niet iets wat we eten, dus was benieuwd wat onze kleine van deze smaak beleving zou vinden. Het zou onze baby zijn eerste viscurry zijn dus ik wou de smaken nog wel heel erg mild houden. Bepaal daarom zelf hoeveel kurkuma je toevoegt. Voor de eerste keer zou ik niet meer dan een halve theelepel doen.
TIP
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Breng een pan water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de rijst af en laat het staan met de deksel op de pan. |
2
Done
|
Snij de witvis in stukjes. | Schil de wortels en pompoen. | Snij de groenten in kleine stukjes. |
3
Done
|
Stoom of de groenten, vis en kurkuma 20 minuten gaar. | Bewaar 2-3 eetlepels kookvocht en giet de rest af. | Pureer de groenten en vis samen met de kookvocht zo fijn als jezelf wilt. | Serveer de viscurry met rijst. |