1/2 Courgette | |
50 gram Bosbes/Blauwe Bessen | |
1 Appel |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
6+ maanden
Laatst kreeg ik op Instagram van mijn mede kidsfoodblogger een compliment over mijn smaken combinaties op een foto van het babyhapje meiraap met doperwt en munt.
Ik zie je ook nu denken; Hoe kom je op de combinatie courgette, appel en bosbes? Tja!
Mijn BabiesKitchen proces gaat zo: In het weekend maak ik meestal een lijstje met welke ingrediënten ik in huis heb om hapjes te maken voor de kleine. Vervolgens kijk ik welke smaken ik denk dat bij elkaar passen of ik zoek één ingredient op Pinterest op om smaak combinatie te bekijken. Zo stuiten ik ook op de combinatie courgette, appel en bosbes/blauwe bes. Het intrigeerde mij zo dat ik dacht, die moet ik proberen.
Eenmaal het hapje gemaakt had het een prachtige diep paarse kleur, jammer genoeg niet heel mooi voor een food foto, maar de smaak was wel lekker en dat is soms (ook voor een mama foodblogger) toch belangrijker!
Hebben jullie rare combinaties, waar jezelf van op kijkt dat die lekker zijn?
1
Done
|
Was de courgette, bosbes en appel. Schil de appel. Snij de courgette en appel in stukjes. |
2
Done
|
Kook of stoom de courgette, appel en bosbessen 15 minuten. Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. Pureer de courgette, appel en bosbessen samen met de 2 etlp kookvocht. Pureer het zo fijn als jezelf wilt. |