Pulled Oats Teriyaki met Bloemkoolrijst

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

175 gram pulled oats
1 teen knoflook
200 gram broccoli
100 gram wortel
100 gram witte kool
1 etlp Olie
Teriyakisaus
120 ml sojasaus
60 ml water
2 etlp rijstazijn (of witte azijn)
1,5 etlp suiker (optioneel)
1 tenen knoflook
2 cm (1 tlp) gember
1 etlp maïzena
Erbij
400 gram Bloemkoolrijst
1 etlp sesamolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarisch met lekker veel groente

Directions

Pulled Oats Teriyaki met Bloemkoolrijst

Mijn favoriete vleesvervanger is naast de Gyros van Vivera, Pulled Oats van Gold & Green en dan de Naturel. Het is de perfecte vleesvervanging van gehakt. Vaak gebruik ik het voor TexMex recepten, maar ik besloot dit maal eens de Aziatische richting op te gaan en Pulled Oats Teriyaki met bloemkoolrijst te maken. Een plantaardige maaltijd met heel veel groente. Ik besloot het gerecht met bloemkoolrijst te maken omdat wij die week geloof ik al 4 keer rijst zouden eten: risotto, kokosrijst, gewone rijst. Ja voor de afwisseling dan maar bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst kun je uiteraard kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is vele malen goedkoper en je hebt het in 5 minuten gedaan. Mocht je het nog nooit hebben gemaakt. Klik hier voor het basisrecept voor bloemkoolrijst. 

Voor dit recept stopte ik niet daar met zelf maken. Zo maakte ik ook mijn eigen teriyaki saus. Als ik eerlijk ben, ik gebruik maar wat graag kant-en-klare woksauzen uit de winkel. Over het algemeen hebben wij ook wel wat verschillende smaken op voorraad. Echter om zelf de hoeveelheid suiker en zout te kunnen bepalen. Kun je het beste zelf maken en dat is echt niet moeilijk en wel heel lekker.

Geen tijd, maar wil je wel pulled oats teriyaki maken. Uiteraard kun je dan gewoon een flesje gebruiken uit de winkel. Maar dit recept maakte ik binnen 30 minuten, inclusief bloemkoolrijst, dus heel ingewikkeld is het niet.

Voor andere recepten met Pulled Oats klik hier!


Babyvoeding: Vanaf 7 maanden mag jouw baby bloemkoolrijst eten. Laat eventueel de sesamolie tijdens het roerbakken achterwegen. De teriyaki saus is echter niet geschikt vanwege o.a. de sojasaus en de eventuele suiker erin. Wel kun je uiteraard wat groente apart houden om met de bloemkoolrijst te vermalen.


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done
10 min

Voorbereiding

Was de broccoli en snij in kleine roosjes. | Was de kool en snij in dunne reepjes. | Rasp de wortel en snij in kleine stukjes: halve manen. | Pel de knoflook en hak deze fijn. | Pel en rasp de gember.

2
Done
5 min

Teriyakisaus

In een steelpan meng de sojasaus, 60 ml water, azijn, suiker (optioneel), 1 teen knoflook en gember. Breng dit al roerend aan de kook. Draai het vuur lager. | Meng ondertussen in een kom 1 etlp maïzena met 2 etlp warm water tot er geen klontjes meer zijn. | Voeg de maïzena toe aan de saus en roer dit door tot je een dikke plakkerige saus krijgt (3 min). Haal de pan van het fornuis.

3
Done
15 min

Verhit 2 etlp olie in een wok pan en wok de kool, broccoli en wortels met 1 teen knoflook voor 8 minuten. Let op dat niets verbrand. | Doe de pulled oats bij de groente en bak dit 5 minuten mee. | Voeg de saus toe aan de groente en roer alles goed door elkaar. | Vul je steelpan met een klein laagje water en doe deze bij de groente. | Roerbak nog voor 3 minuten en het is klaar.

4
Done
6 min

Bloemkoolrijst

Doe 1 etlp olie in een koekenpan en roerbak de bloemkool rijst 3 minuten. Doe 1 etlp sesamolie over de bloemkool en roerbak nog eens voor 3 minuten. Let op dat het niet aanbrand.

5
Done

Serveer de bloemkool rijst op de borden met daar de Pulled Oats met Teriyakisaus.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

bloemkoolrijst | babieskitchen
previous
Bloemkoolrijst (basisrecept)
wortel en aardappel | Babies Kitchen
next
Wortel met Aardappel [Babyvoeding]

Add Your Comment