500 gram gnocchi | |
100 gram pesto | |
200 ml kookroom | |
100 gram bladspinazie (vers) | |
2 etlp olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
Toen ik van mijn kliekjes aardappelpuree besloot gnocchi te maken, moest ik natuurlijk ook nog een saus bedenken. Drie ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb zijn: kookroom, pesto en spinazie. Het maken van dit gnocchi spinazie en pesto recept was dus al snel bedacht. Ingewikkeld is het ook niet, maar wel lekker en dat vinden vooral mijn kinderen.
Spinazie en pesto is sowieso een heel goeie combinatie en ook nog eens kind vriendelijk. Uiteraard kun je zelf ook pesto maken om het nog gezonder en lekkerder te maken. Maar soms is het voor ouders snel en makkelijk gewoon het beste. Daarom zet ik in dit recept ook niet dat je zelf pesto of gnocchi moet maken. Het kan natuurlijk wel!
Babyvoeding: Op zich kun je met 9-10 maanden best proberen of jouw baby dit wil eten. Let wel op de hoeveelheid zout er eventueel in de pesto zit. Vanaf 12 maanden kan je dreumes dit zeker eten.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Breng een pan water aan de kook. | Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de gnocchi af. |
2
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een koekenpan en wok de blad spinazie tot deze is geslonken. | Voeg de pesto en kookroom toe en roer deze er doorheen.Laat dit 5 minuten staan. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. | Voeg de gnocchi toe en roer alles nog eens goed door. | Serveer direct eventueel met wat geraspte kaas. |