Pompoen Havermout uit de Oven

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

100 gram havermout
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel pompoenkruiden zie recept link
snufje (1/4 theelepel) zout
180 ml melk (plantaardig of gewoon)
250 gram pompoenpuree zie recept link
30 ml maple syrup (ahorn siroop)
1/2 eetlepel plantaardige olie (zonnebloem of kokos)
1 tlp vanille extract
100 gram pecannoten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lekker Najaarsontbijt

Directions

Pompoen Havermout uit de Oven

Het fijne van het najaar is toch wel de pompoen! Je zult de komende tijd wel merken, dat ik echt dol met op pompoen. Het is ook een groente waar zoveel mogelijk mee is. Zoete recepten (koekjes, muffins en cake), Diner zoals de lasagne die ik van de week al deelde, maar ook voor ontbijt zoals deze pompoen havermout uit de oven. Ik ben de laatste tijd een beetje zoekende als het gaat om ontbijt en ik merk dat de kids daar ook steeds meer last van hebben. Zelf eet ik de laatste tijd heel saai gewoon cornflakes met merk omdat het lekker snel is. Logan eet vaak een boterham, bolletje en soms ook cornflakes. Parker, die wisselt echt per dag van cornflakes, krentenbol naar cracker of gewoon alleen fruit. We zijn dus allemaal zoekend.

Maar daar is de pompoen en van een pompoen maak ik vaak gewoon direct pompoenpuree, waar ik vervolgens 1001 recepten mee kan maken. Pompoenpuree kun je namelijk ook heel goed invriezen om op een later moment te gebruiken. Tipje van mij!

Baby ontbijt: Laat je de noten achterwegen, dan kun je deze pompoen havermout ook gewoon aan jouw baby geven vanaf ongeveer 9 maanden. Lekker om uit het vuistje te eten.


Lees ook:


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een bakblik in met bakspray of boter.

2
Done

In een kom meng de havermout, bakpoeder, pompoenkruiden (zie receptlink) en de zout. | Voeg de melk, pompoenpuree (zie receptlink), maple syrup, olie en vanille extract toe en roer deze er doorheen. | Hak de pecannoten grof en roer deze door het beslag.

3
Done

Schenk het beslag in de bakvorm. | Zet de bakvorm in de voor verwarmde oven en bak hem voor 30 minuten. | Haal de havermout uit de oven en laat het afkoelen. |

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

recept vegetarische pompoen spinazie lasagne [Kidshoekje.nl]
previous
Vegetarische Pompoen Spinazie Lasagne
Appelboter uit de Slow Cooker [kidshoekje.nl]
next
Appelboter uit de Slowcooker

Add Your Comment