150 gram havermout | |
4 bananen | |
1 ei | |
1 tlp vanille extract | |
1 tlp kaneelpoeder | |
1 tlp baking soda | |
snufje zout | |
100 gram bosbessen (vers of diepvries) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
10+ maanden
Hoe maak je gezonde baby proof bananen havermout muffins nog gezonder en lekkerder? Voeg bosbessen aan het beslag toe.
Voor de bosbessen kun je verse of uit de diepvries gebruiken. Wat maakt dat je ook deze variant het hele jaar door kan maken. Door de bosbessen in het beslag maakt het de muffin iets zoeter en geeft het een extra smaak. Kan jou kleine de gewone variant van bananen havermout muffins aan, dan zijn deze muffins de volgende stap. Omdat er hele bosbessen in het beslag gaan, raad ik deze wel aan pas vanaf 10+ maanden te doen. Denk je echter dat jouw kleine het wel aan kan, dan is het up-to-you.
Enjoy!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 C Zet je mini-cupcake bakvorm al vast klaar en vet deze in met bakspray, kokosolie of boter |
2
Done
|
Prak de bananen tot mouse in een kom. Je kunt dit met een vork doen of een blender gebruiken. Voeg de ei en vanille toe aan de banaan en roer dit er goed doorheen. |
3
Done
|
**Gebruik je havermout gebruik dan een keukenmachine om deze zo fijn mogelijk te maken tot een bloem. Hoe grover de structuur, hoe grover het zal zijn in de muffin. Voeg de havermout(bloem), kaneel, baking soda en zout toe aan de bananen en roer alles goed door elkaar. Vouw de bosbessen door het beslag |
4
Done
|
Gebruik een eetlepel om het beslag in het bakblik te scheppen. Ongeveer tot 2/3 van de vorm. Bak de mini muffins voor 15-20 minuten. De muffin is klaar als je er een sateprikker in het midden prikt en deze zonder beslag eraan uit komt. |
5
Done
|
Haal de muffins uit de oven en laat ze compleet afkoelen. |
6
Done
|
Bewaar ze: |