rijst (voorgekookt) | |
1 tlp komijn | |
zwarte bonen (blik) | |
olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vorige week aten wij buritto’s en ik merk de laatste tijd dat mijn hoofd op het gebied van koken all-over-the-place is. Ik kan gewoon niet creatief zijn, weet niet wat ik wil eten, heb geen zin om te koken. Ik zit in totale lock-down als het om koken gaan. Niet echt handig als je een foodblog hebt en ook nog de feestdagen voor de deur staan. Naast een AVG’tje en pasta is een van onze go to keukens de Mexicaanse, of eerder Tex Mex. En naast dat ik niet zo crea ben, ben ik dus ook een complete was hoofd zo ook toen ik op eens Mexicaanse bonen met rijst stond te maken.
In mijn hoofd had ik buritto’s gevuld met bonen en rijst in mijn hoofd. Terwijl ik de rijst al had gekookt, veelte veel overigens, zag ik in de koelkast dat ik ook nog pulled oats had liggen en allerlei andere ingrediënten. Wat resulteerde in 6000 schaaltjes op tafel en iedereen kon zelf kiezen wat zij wouden. Toch blijf ik juist bij mijn vegetarische burrito deze bonen met rijst een lekkere vulling vinden. Maar ook als bijgerecht maak ik het maar wat graag.
Klik hier voor meer Mexicaanse / TexMex recepten
Babyvoeding: Het recept bestaat uit drie ingrediënten waar je jouw baby vanaf 9 maanden best mee kan laten proeven.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Als ik het zie zal ik het zeker delen.
1
Done
|
VoorbereidingKook de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. | Doe de bonen in een zeef en spoel ze af. Laat goed uitlekken. |
2
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een koekenpan en bak de bonen krokant in 5 minuten. | Voeg de komijn poeder toe en roer deze erdoorheen. | Voeg de rijst toe en roer deze er doorheen. Laat de rijst eventueel nog even mee opwarmen. | Serveer of gebruik direct. |