250 gram + extra bloem | |
150 gram boter (ongezout) | |
125 gram suiker | |
4 etlp melk (plantaardig) | |
decoratiestiften (diverse kleuren) | |
glas of ronde uitsnijder | |
vershoudfolie | |
bakpapier | |
deegroller |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Kerstkoekjes
Het idee voor deze kerstlichtjes koekjes zag ik een paar jaar geleden voorbij komen op Pinterest. Vorig jaar maakte ik ze voor het eerst, maar tot mijn verbazing heb ik nooit het recept gedeeld of überhaupt er foto’s van gemaakt. Gezien ik dit jaar een Kerstmis Koekjes Countdown had bedacht, was nu het moment ze weer te maken en te delen.
Voor de koekjes heb ik gewoon mijn standaard suikerkoekjes deeg recept gemaakt. Deeg die ik rond de feestdagen eigenlijk altijd wel ook extra in mijn vriezer heb liggen. Iets wat ik ontzettend handig vind, want je weet nooit wanneer je zin hebt in koekjes of je bedenkt eens koekjes te gaan bakken met je kinderen. TIP van mij: Maak je dus een keer suikerkoekjes deeg, maak dan dubbel en doe een worst in de vriezer. Altijd handig! Vooral in deze corona tijd of uberhaupt in de winter waar het onvoorspelbaar is of je binnen moet blijven bijvoorbeeld door het weer.
Het decoreren van de koekjes is niet heel ingewikkeld. Je hebt alleen een donkere decoratiestift nodig (bijvoorbeeld chocolade) en wat gekleurde stiften nodig. Trekt twee of drie ronde streken en hup maak er wat lichtjes aan in diverse kleuren. Ik heb ook voorbij zien komen dat mensen halve M&M’s gebruikte als lichtjes, maar persoonlijk vind ik het te veel werk om eerst al die M&Ms nog te halveren. Dit is net zo makkelijk, net zo leuk en net zo lekker!
Voor meer Kerstkoekjesrecepten klik hier
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden
1
Done
|
VoorbereidingIn een kom geschikt voor een mixer of keukenmachine mix de suiker met de boter. | Voeg de bloem en melk toe en mix alles tot een samenhangend deeg. | Kneed het deeg nog kort met je handen goed door. * |
2
Done
|
Leg het deeg op een groot stuk folie en rol het deeg erin tot een worst van 5 cm. | Leg het deeg voor minimaal 30 minuten in de koelkast of vries het in om het een andere dag te gebruiken. |
3
Done
|
BakkenVerwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
4
Done
|
Strooi wat bloem op een schoon aanrecht en rol het deeg uit met een bebloemde deegroller tot een dikte van 5 cm. | Dip het glas of de uitsteker in wat bloem en steek rondjes uit het deeg. | Leg de rondjes op de bakplaat, maar laat wel wat ruimte tussen de koekjes. | Als je niets meer uit kunt steken, kneed dan al het deeg weer bij elkaar en rol het nogmaals uit. |
5
Done
|
Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten. Let wel op dat de koekjes niet te goud bruin worden. Elke oven is anders dus hou jouw oven vanaf 7 minuten goed in de gaten. | Laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze gaat decoreren. |
6
Done
|
DecorerenNeem een koekje en trek twee ronde lijnen die van uit een punt weg gaan op het koekje. Doe dit met een donkere kleur of chocolade decoratiestift. | Gebruik diverse kleuren om de lichtjes op onder en boven de lijnen te decoreren. Je kunt zelf kiezen voor één of meerdere kleuren. | *Bewaar de koekjes in een trommel of luchtdichte bak. |