Zoete Aardappel Andijvie Stamppot

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

600 gram zoete aardappel
200 gram kruimige aardappels
400 gram andijvie
20 gram boter
50 ml melk
Optie
spekjes
shiitake paddenstoelen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stamppot

Directions

Geef eens een twist aan de klassiekers en maak zoete aardappel andijvie stamppot. Lekker zoet en daarmee succes bij kinderen.

Zoete Aardappel Andijvie Stamppot

Op donderdag maak ik vaak mijn weekmenu en soms ben ik zo enthousiast met gerechten bedenken. Dat ik vergeet dat ik soms ook gewoon ’s avonds te moe ben om te koken. Ik wou namelijk een ovenschotel van Miljuschka met zoete aardappel en andijvie maken. Uiteindelijk was ik zo moe en inspiratieloos dat ik besloot voor een makkelijke stamppot te gaan. En gezien mijn kinderen dol zijn op stamppot wist ik in elk geval dat er goed gegeten zou worden. In plaats van een ovenschotel werd het uiteindelijk een stamppot.

Nou hoort bij andijvie stamppot spekjes. Maar gezien ik deze maand geen vlees eet heb ik in plaats van de gebruikelijke spekjes, gebakken shiitake paddenstoelen toegevoegd. Zoals ook te zien op de afbeelding. Super lekker en de perfecte vervanger. Mijn kinderen zijn niet dol op paddenstoelen, dus hen heb ik zonder geserveerd. Je bent echter vrij in of je wel of geen shiitake of misschien wel spekjes toevoegt. Het gaat hier om de stamppot.

Babyvoeding:

Vanaf 7 maanden kun je dit hapje ook als babyvoeding geven. Wel adviseer ik goed de andijvie te hakken zodat er geen lange slierten zijn.


Maak je dit of een van de andere kidshoekje recepten? Deel vooral in een reactie wat je er van vindt. Ook als je vragen hebt beantwoord ik deze graag.

Steps

1
Done

Schil de aardappels en snij in blokjes. | Doe de aardappels in een pan met water en breng dit aan de kook. Kook de aardappels 18-20 minuten. | Giet de aardappels af en laat deze 5 minuten drogen. | Pureer de aardappels met de melk en de boter. |

2
Done

Doe de andijvie in een pan met een klein laagje. Breng het water aan de kook en laat de andijvie slinken. | Kook de andijvie 5 minuten. | Giet de andijvie af en laat goed uitlekken. | Voeg de andijvie toe aan de aardappels en roer alles goed door elkaar heen. | Serveer direct (eventueel met spekjes of paddenstoelen).

3
Done

OPTIE

1. Spekjes
Bak de spekjes terwijl de aardappels koken in een droge koekenpan tot deze krokant zijn.
2. Shiitake paddenstoelen
Snij de shiitake in dunne plakjes. | Verhit in een klontje boter in een koekenpan en bak de shiitake hierin 8-10 minuten. Let op dat het niet aanbrand.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Instant Pot Romige Aardappelpuree - Kidshoekje.nl
previous
Instant Pot Romige Aardappelpuree
Instant Pot Basmati Rijs - Kidshoekje.nl
next
Instant Pot Luchtige Basmati Rijst

Add Your Comment