3 prei | |
600 gram aardappelen | |
2 eetlepels olie | |
2 sjalotten | |
2 tenen knoflook | |
2 bouillonblokje (groente) | |
150 ml kookroom (plantaardig) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ik ben dol op gebonden soepen. Favorieten zijn courgette, asperge, bosui en aardappel-preisoep. Soepen die puur uit groente bestaan met wat bouillon, gezond en heel lekker. Waar jaren lang Logan niet zo dol was op soep, eet hij het sinds deze winter gelukkig wel weer. Wat betekend dat ik wat vaker soep kan maken! Nu ik met mijn eliminatie dieet bezig ben is soep ook een makkelijke maaltijd voor de lunch en ik maak het maar wat graag.
Babyvoeding: Omdat dit recept niets anders dan aardappel, prei en wat kookroom bevat is het al vanaf 7 maanden geschikt.
Op zoek naar meer soeprecepten? Klik hier
1
Done
|
Was de prei, snij de uit einde eraf en de rest van de prei in reepjes. | Schil de aardappels en snij in stukken. | Pel en snipper de sjalotten. | Pel en snipper de knoflook (of gebruik een knoflookpers). |
2
Done
|
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan. | Fruit de ui met de knoflook tot de ui glazig is. (2 minuten) | Doe de prei en de aardappel in de pan en bak deze 8 minuten.| |
3
Done
|
Verkruimel de bouillonblokjes over de groente. | Schenk 1 liter water bij de groente en aardappel. Zorg dat deze onder staan. | Breng het water aan de kook. | Laat de soep 20 minuten pruttelen. | |
4
Done
|
Pureer de soep glad met een staafmixer of een blender. | Schenk de kookroom bij de soep en roer deze er doorheen. | Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. | Serveer direct! |