1 rol (250 gram) croisantdeeg | |
5 eieren | |
4 eetlepels kookroom | |
peterselie (ter decoratie) | |
bakpapier | |
aluminium folie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Paasontbijt
Een makkelijk en leuk ontbijtrecept voor Pasen zijn deze gevulde croissant wortels. Heel makkelijke te maken met kant-en-klare croissant deeg en vullen met luchtige roerei.
Iets wat je altijd wel in mijn koelkast vindt is kant-en-klaar croissant deeg. Meestal koop ik die van de Lidl, maar vaak genoeg ook van een andere supermarkt of merk. Met croissant deeg kun je namelijk zoveel meer maken dan alleen de standaard croissantjes en mijn kinderen zijn er dol op. Zowel op croissantjes of zelf de croissantjes rollen. Je moet namelijk niet denken, dat ik dat nog mag doen. Mama mag ze alleen in de oven doen!
Met de feestdagen probeer ik graag nieuwe recepten met croissant deeg en inmiddels heb ik zelfs een hele ideeënlijst in mijn blog boekje over wat ik nog wil maken met croissant deeg. Voor Pasen had ik het idee om een soort van wortelvormpjes te maken. Iets wat ik op Pinterest voorbij had zien komen. Met het croissant deeg maak ik een soort hoorn en deze zou gevuld worden. Gezien ik het recept voor ontbijt wou maken, bedacht ik de wortels dan met ei te vullen. Roerei is dan het beste idee leek mij zo. Het zijn dus croissant hoorntjes gevuld met roer en en met een takje peterselie heb je: Gevulde croissant wortels!
Op zoek naar nog meer recepten voor het Paasontbijt, brunch of gewoon wat lekkers voor Pasen? Klik hier!
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 200 ° C. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
CroissantdeegRol het croissantdeeg uit. | Druk de snijranden tegen elkaar zodat er een gelijkmatige rechthoek ontstaat.| Snijd met een pizzasnijder het deeg in de lengte in 8 gelijke reepjes.| |
3
Done
|
Croissant hoorntjes maken |
4
Done
|
Roerei (voorbereiding)In een kom kluts de eieren met de kookroom en een snufje zout los. |
5
Done
|
Croissant in de ovenLeg de kegels met croissant deeg op de bakplaat. | Smeer wat van het eimengsel over de croissants. | Zet deze in de oven. | Bak de croissants voor 8-10 minuten tot goudbruin zijn. | Laat de croissants iets afkoelen voor je ze gaat vullen. |
6
Done
|
Roerei makenSmelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. | Schenk het ei in de pan en zet het vuur iets lager. Laat het een paar seconde stollen. | Schep het ei met een spatel van de buitenste rand naar binnen. | Schep het ei nog een paar keer door tot het ei licht gestold is , maar romig. Haal de pan van het fornuis. Het ei stolt door de warme zelf verder nog. | |
7
Done
|
Vul de croissant hoorntjes met een klein lepeltje met wat roerei. | Maak af met een steeltje peterselie. | Serveer direct. |