1 rol (250 gram) croissantdeeg | |
3 plakjes kaas | |
1 ei | |
sesamzaadjes of maanzaad | |
In huis |
|
bakpapier | |
bakplaat |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Maak voor Pasen je eigen paashaas kaascroissant met kant en klaar croissantdeeg. Het is net zo makkelijk als een gewoon croissantje rollen, alleen maak je dan nog wat leuke oren.
Elke vrijdag doe ik boodschappen met Parker en standaard op ons boodschappenlijstje staat (of eigenlijk staat het er niet op) een croissantje en voor Logan een kaas of ham-kaascroissantje. Zelf ben ik echt van de klassieke croissants of pain du chocolat. Maar Logan is echt dol op een croissant met kaas. Om die reden besloot ik voor Pasen eens paashaas kaascroissants te maken.
Ik had al het idee voor de paashaas croissant en was aan het wikken en wegen waar deze mee te vullen. Chocolade, Jam, Kaas? De opties zijn eindeloos en natuurlijk is het allemaal een optie met dit recept. Ik besloot te gaan voor de paashaas kaascroissants. Vullen, rollen en dan nog de oren van de paashaas decoren. Persoonlijk vind ik maanzaad of zwarte sesam het leukste, maar heb je pietluttige kinderen, zoals die van mij ook kunnen zijn, dan kun je ook gewoon geraspte kaas doen of zelfs helemaal niets. Het is in elk geval een heerlijk broodje voor bij het Paasontbijt of de Paasbrunch.
Weten jullie al wat je gaat maken?
Op zoek naar nog meer recepten voor het Paasontbijt, brunch of gewoon wat lekkers voor Pasen? Klik hier!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180-200 graden (zie verpakking croissant deeg). | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Rol het croisantdeeg uit en snij de croissant punten los door de snijranden in te snijden. Je hebt nu 6 croissant punten. | Leg wat strookjes kaas in het midden van het brede stuk van het deeg (zie afbeelding) | Vouw het deeg om de kaas heen en rol vervolgens de kaas twee keer in het deeg. (zie afbeelding) | Snij vanaf het puntje tot ongeveer de helft in. (zie afbeelding) | |
3
Done
|
Leg het gevulde croissantdeeg op de bakplaat. | Kluts een ei los in een kom en besmeer de croissants ermee. | Doe wat maanzaad of sesamzaad op de oren van de paashaas (zie afbeelding). | Zet de pakplaat 10-12 minuten in de oven tot de croissants goudbruin zijn. | Laat de croissants iets afkoelen en serveer! |