1 kilo gnocchi | |
20 gram boter | |
2 tenen knoflook | |
1 courgette | |
1 theelepel mosterd | |
1 bouillonblokje (groente) | |
125 ml water | |
1 theelepel witte wijn azijn | |
5 stuks zongedroogde tomaten | |
250 ml kookroom (plantaardig) | |
40 gram + extra Parmezaanse kaas | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Pasta recept klaar in 20 minuten? Maak deze gnocchi met zongedroogde tomaat en courgette. Een romige witte pasta saus met courgette, zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas.
Woensdag eten wij standaard pasta. Op woensdag moet mijn zoon namelijk tot vijf uur zwemmen en dan is een makkelijke snelle maaltijd, die ook nog eens goed vult altijd een succes. Daarnaast is pasta natuurlijk de ultieme comfort food en eten mijn kinderen het wat graag.
In het weekend had ik besloten dat we gnocchi zouden eten, iets waar het hele gezin dol op is. Welke saus had ik nog niet besloten. Tot ik een potje zongedroogde tomaten zag staan. Daar wou ik iets mee doen. Ik besloot een romige saus te maken, waarbij de smaak gemaakt zou worden door zongedroogde tomaten. Die geven namelijk heel veel smaak af. Omdat ik altijd groente in mijn pasta gerechten wil en ik alleen nog courgette, paprika en tomaten had liggen. Besloot ik te gaan voor de courgette. Lekker klein gesneden.
Logan (5 jaar) heeft wel drie keer opgeschept en toen vonden wij het wel genoeg. Hij is dol op pasta en als hij het echt lekker vind blijft hij eten. Heeft hij overigens van zijn vader, die pasta liefde. Parker (2 jaar) ging al moeilijk doen bij het zien van het gerecht. Iets wat ik al had voorzien. Om die reden hou ik altijd wat gekookte pasta zonder saus apart. Wel moet ze het altijd proberen en na het proberen van de gnocchi, vond ze het toch wel lekker en ging het bordje bijna leeg. Had ze het dus niet lekker gevonden, dan kon ze nog wat gnocchi met alleen kaas eten en wat snoeptomaten er naast. Zolang ze het maar probeert.
1
Done
|
GnocchiBreng een grote pan met water aan de kook voor de pasta. | Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de pasta af. |
2
Done
|
Smelt de boter in een koekenpan. | Bak de knoflook 2 minuten mee. | Was de courgette en snij deze in kleine blokjes. | Voeg de Courgette toe aan de knoflook en bak 5 minuten mee. | Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. |
3
Done
|
Voeg de mosterd, zongedroogde tomaten, witte wijnazijn en 125 ml water aan de courgette toe en verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Laat dit 2 minuten pruttelen. | Voeg de kookroom toe en roer alles goed door elkaar. | Voeg 1/4 theelepel zout en peper toe. | Laat de saus 5 minuten pruttelen. | Roer de Parmezaanse kaas door de saus heen. | Roer de gnocchi door de saus heen. | Serveer direct met wat extra Parmezaan! |