Directions
Amerikaanse Pancakes
Mijn kun je dus de hele dag door verblijden met Amerikaanse Pancakes. Een heerlijke dikke en luchtige stapel pannenkoeken met het liefst warme maple syrup en een klontje gezouten boter. Ja daar wordt ik gelukkig van.
Waar ik sinds ik kinderen heb, geen Hollandse pannenkoek meer kan zien. Wordt ik dus wel zielsgelukkig van de American Pancake. Waarom? Geen idee, maar dat is altijd zo geweest. Zelfs toen ik zwanger was stond ik om 10 uur ’s avonds nog pannenkoeken te bakken omdat ik er zin in had. Nou is dat natuurlijk niet heel normaal en gezond. Gewoonlijk maak ik deze dan ook vooral op zondag voor het ontbijt.
Tegenwoordig kun je de American Pancake mix ook gewoon als mix in de supermarkt kopen, maar zelf maken is helemaal niet ingewikkeld en vaak lekkerder. In Amerika worden ze vaak gemaakt met karnemelk, maar gezien ik zelf niet zo goed tegen lactose kan maak ik ze met havermelk. Ik zou zeggen probeer het allebei of welke melk jij in huis hebt en ontdek wat jij het lekkerste vind.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder en het zout goed door elkaar. | Voeg het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en mix alles goed door elkaar tot een gladbeslag zonder klontjes. | |
2
Done
|
Verhit één klontje boter in een koekenpan. | Zet het vuur op medium-hoog. | Doe een beetje beslag (Je wilt kleine pannenkoeken van 8 CM.) op één plek in de pan. | Als er bubbels aan de bovenkant van de pancake verschijnen kun je ze omdraaien. Laat de pancake nog 2 minuten in de pan. | Haal de pancake uit de pan. *Na je eerste pancake kan je makkelijk 3 pancakes tegelijkertijd in de pan maken. Beetje afhankelijk van de grote van je koekenpan. | |
3
Done
|
Serveer de pancakes als een stapel op elkaar met wat poedersuiker en maple syrup. |