1 bouillonblokje | |
600 ml water | |
1 sjalot | |
1 teen knoflook | |
1 (250 gram) broccoli | |
1 (100 gram) wortel | |
klontje (20 gram) boter | |
4 eetlepels bloem | |
1 theelepel paprika poeder | |
200 ml kookroom | |
100 gram geraspte kaas (cheddar, jong of oud) | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vanaf het najaar vind ik het heerlijk om goed gevulde soepjes te maken. Een soep die prima voor het avondeten kan met een stokbroodje of een tosti. Zoals deze broccoli kaassoep. Nou denk je misschien broccoli, dat eet mijn kind niet! Ik heb er ook zo een thuis zitten, als het groen is hoeft ze het niet. Nou laat ik graag stukjes broccoli in de soep, maar voor mijn dochter zorg ik er altijd voor dat deze goed verstopt zijn, zodat ze het toch even proeft en hopelijk eet. Je kunt er tevens voor kiezen om de soep helemaal te pureren dat is natuurlijk geheel aan jouw.
Het recept is voor 4 personen, maar je kunt de ingrediënten ook prima verdubbelen om een grotere pan te maken voor als er bezoek is. Bijvoorbeeld met pakjesavond! Serveer er dan natuurlijk wel Sinterklaas stafstengels bij om lekker te dippen.
Klik hier voor Sinterklaas stafstengels recept
Bekijk ook eens de volgende recepten:
Maak je de soep en deel je het op Social Media? Gebruik de @kidshoekje en #kidshoekje. Ik zie je post dan ook voorbij komen, iets wat ik heel erg leuk vind.
1
Done
|
Pel en snipper de sjalot en knoflook. | Was de broccoli en snij in kleine roosjes. | Rasp de wortel en snij in kleine blokjes. | Breng 600 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Als het bouillonblokje is opgelost kun je de pan van het fornuis halen. |
2
Done
|
Smelt de boter in een grote soeppan. | Fruit de ui tot glazig. | Roer de bloem en paprikapoeder door de uien tot deze kleur krijgt. | Schenk de bouillon erbij samen met de broccoli en wortel. Roer alles goed door elkaar met een snufje (1/4 theelepel) zout en peper. | Breng de soep aan de kook en zet het vervolgens om een simmer. Laat de soep 15 minuten staan. |
3
Done
|
Met een staafmixer pureer de soep iets. Heb je geen staafmixer, schenk dan de helft van de soep in een blender en pureer. Je wilt wel een beetje hele broccoli hebben. | Roer de kookroom en kaas toe aan de soep en roer alles goed door. Laat dit nog een paar minuten staan en breng eventueel nog op smaak met wat zout. | Serveer direct! |