kikkererwten |
|
1 blik (400 gram) kikkererwten | |
2 eetlepels olijfolie | |
1 theelepel komijnpoeder | |
Couscous |
|
250 gram parel couscous | |
1 bouillonblokje | |
1 eetlepel olijfolie | |
2 tenen knoflook | |
1 stronk (à 450 gram) broccoli (of 200 gram broccoli rijst) | |
150 gram pesto | |
200 gram cherrytomaten | |
Vis |
|
4 filets pangasius | |
50 gram bloem | |
2 eetlepel olijfolie | |
2 theelepels ranch kruidenmix |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Waar couscous bij ons thuis niet echt favoriet is, ook bij mij niet, is parel couscous dat wel. Logan noemt het zelfs snoepjes en als een kind iets snoep noemt dan weet je dat ze het willen eten. Op zoek naar een nieuw couscous recept zag ik de combinatie met pesto voorbij komen, wat mij bracht tot het idee voor broccoli pesto parel couscous. Perfect voor als je kind wel pesto lust maar geen broccoli. De broccoli zie je namelijk niet terug omdat het zo fijn gesneden is, als rijst.
Nou is het bij mijn zoon absoluut geen probleem: pesto, broccoli en couscous alles wat hij lekker vind. Mijn dochter is een ander verhaal en die zei ‘het is groen, nee blea’. Wel proefde ze het maar at uiteindelijk alleen parel couscous die ik apart hield, tomaten en vis. You Win Some You Lose Some!
De kikkererwten en de vis zijn optioneel om toe te voegen aan het recept. De kikkererwten zijn mijn persoonlijke favoriete toevoeging. De vis kun je ook door iets anders vervangen. Maak je het complete recept ben je 40 minuten klaar. Zonder de kikkererwten scheelt het de helft van de tijd!
Babyvoeding: Hou was broccoli rijst en kikkererwten apart voor je gaat koken. Maak het kidshoekje recept Kikkererwten met Broccoli en Courgette Babyvoeding. Laat de courgette eventueel weg en voeg de witvis toe.
Maak je het recept en deel je een foto op Social Media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje toe te voegen. Zo zie ik de post ook, en dat vind ik onwijs leuk!
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed twee bakplaten met bakpapier (heb je er één dan is dat geen probleem). |
2
Done
22 min
|
KikkererwtenDoe de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water tot het stopt met schuimen. | Doe de kikkererwten in een kom met olijfolie, komijnpoeder en een snufje zout. Hussel alles goed door elkaar. | Doe de kikkererwten op de bakplaat. | Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. | Haal de kikkererwten uit de oven, maar laat de oven aan voor de vis. |
3
Done
12 min
|
VisDep de vis droog met keukenpapier. | Leg het bloem op een bord en dip de vis erin. | Leg de vis op een bakplaat met bakpapier en smeer in met olie. | Verdeel de kruiden over de vis. | Doe de vis in de voorverwarmde oven voor 10 minuten. | Serveer direct. |
4
Done
10 min
|
CouscousBreng een pan met water en een bouillonblokje aan de kook. | Voeg de parel couscous toe en kook deze volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de couscous af. |
5
Done
10 min
|
Broccoli PestoWas de broccoli en hak de roosjes fijn tot broccoli rijst. | Pel de knoflooktenen en hak fijn. | Was de tomaten en halveer. | Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan. | Fruit de knoflook 2 minuten, let op dat deze niet verbrand. | Voeg de broccoli toe en bak 5 minuten mee. | Voeg de pesto toe met 100 ml water roer alles goed toe en voeg indien nodig wat extra water toe. Het moet niet te droog zijn. Laat het 5 minuten staan. | Voeg de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee. | Roer de parel couscous door de broccoli. | Serveer direct |