100 gram hazelnotenpasta (bonne maman) | |
115 gram ongezouten boter (zacht) | |
100 gram lichte basterd suiker | |
100 gram suiker | |
1 ei | |
1 theelepel vanille extract | |
200 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
1 theelpel maïzena | |
1/4 theelepel zout | |
50 gram chocolade druppels (melk of puur) | |
In huis |
|
huishoudfolie | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bij Bonne Maman denk je waarschijnlijk aan de jampotten met een rood-witte ruitdeksel. Bij hazelnotenpasta denk je waarschijnlijk niet direct aan Bonne Maman, maar aan een ander bekend merk. Toch heeft Bonne Maman nu zijn eigen hazelnotenpasta uitgebracht en ik mocht het proberen. Naast een heerlijke geroosterde witte boterham met de nieuwe hazelnotenpasta (die echt een hele lekkere hazelnoten smaak heeft) besloot ik ook chocolade koekjes met een hazelnotenpasta vulling te maken. Breek het koekje open en de chocolade druipt eruit!
Al heel lang stond op mijn lijstje om chocolate chip cookies te maken met een chocoladepasta vulling, die er uit zou druipen bij het breken van het koekjes. Nu had ik inmiddels het perfecte koekjesrecept voor een dikke chocolate chip cookie, waar ik ook al een Halloween koekjes van maakte. Nu alleen nog weten hoe ik die chocoladepasta perfect wist te maken en na wat testen is het mij gelukt. Foto’s maken van zo’n druipende chocolade massa was wat moeilijker of in elk geval erg kliederig, maar met een lekkere hazelnotenpasta is het niet erg dan lekker je vingers af te likken!
Op zoek naar meer koekjes recepten? Heb je het GRATIS feestdagen koekjes e-book al gedownload. Hierin vind je exclusieve Kidshoekje koekjes recepten voor Sinterklaas en Kerstmis. Klik hier om het boek te downloaden.
1
Done
1 uur
|
VoorbereidingNeem een stuk bakpapier. | Doe op de bakpapier hoopjes hazelnotenpasta. Ongeveer 1 flinke theelepel. | Zet het bakpapier met de hazelnoten pasta in de vriezer voor minimaal 1 uur. |
2
Done
|
In een kom meng de boter met de suikers tot een kruimige substantie ontstaat. | Voeg het ei en de vanille toe en mix deze erdoorheen. | |
3
Done
30 min
|
In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder, zout en maïzena. | Voeg de bloem toe aan de boter tot een goed gemengd deeg is gevormd. | Vouw de chocolade door het deeg. | Neem een stuk huishoudfolie en wikkel het deeg hierin tot een worst. | Leg het deeg voor 30 minuten in de koelkast. |
4
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
5
Done
|
Rol van het koekjes deeg balletjes en maak deze in je hand. Leg hier een hazelnotenpasta uit de vriezer in en vouw het deeg als een bal eromheen. Doe dit snel, anders smelt de chocolade. | Leg de koekjes op een bakplaat en hou ruimte tussen de koekjes. | |
6
Done
|
Bak de koekjes voor 8 tot 10 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes compleet afkoelen. Als je ze eerder eet, wordt het zeker een chocolade kliederboel! |