20 gram Boter | |
2 tenen knoflook (fijn hakken) | |
2 Prei | |
1 Courgette | |
3 Bosuien | |
1 Bouillonblokje (groente) | |
250 ml Kookroom | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Cup-a-Soup makkelijk en perfect voor een warm kopje met smaak in de middag. Jammer genoeg bevatten de Cup-A-Soups die ik lekker vind allemaal lactose. Ik maak dus tegenwoordig liever verse soep. Wat misschien wat langer duurt dan zo’n zakje zout, maar wel veel meer vitamine’s bevat en minder zout! Een van mijn favoriete soepjes is prei-soep en gelukkig is een stengel prei helemaal niet zo duur. Maja als je lang genoeg wacht om die prei te gebruiken dan kan het zijn dat hij niet zo lekker meer is. De prei soep werd daardoor een prei courgette soep. Gelukkig twee smaken die heel goed samen werken en courgette is tevens mijn favoriete groente om soep mee te maken.
Maak ik het voor de lunch en dus maar één of twee kommen, dan halveer ik het recept. Want het is er in elk geval een waar je zeker twee kommen van wilt eten!
Broodje bij de soep? Maak bijvoorbeeld eens:
1
Done
|
Maak de prei schoon en snij in ringen. | Spoel de courgette af en snij in blokjes. | Maak de bosuien schoon en snij in ringen. | |
2
Done
|
Smelt in een grote soeppan de boter. | Fruit de knoflook en prei. 5 minuten. | Voeg de courgette en bosui toe en roer alles goed door. | Verkruimel het bouillonblokje over de groente en roer goed door. | Schenk er 1 liter water bij tot de groente goed onderstaan. | Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. | |
3
Done
|
Pureer de soep met de kookroom. Doe dit met een staafmixer of in een blender. | Breng op smaak met wat zout en peper en roergoed door. | |