Directions
Vegan Watermeloen Tonijn
Wendy ben je nu ook al Vegan geworden? Nope. Ik eet dan wel alleen bij hoge uitzondering vlees, maar vis eet ik wel nog en eieren daar kan ik nog geen afscheid van nemen. Oh en dan hebben we natuurlijk kaas! Toch probeer ik wel graag vegan gerechten en terwijl ik nieuwe recepten met watermeloen aan het researchen was, kan de gedachten van sojasaus in combinatie met watermeloen. In mijn hoofd werkte het gewoon, maar hoe was ik nog niet over uit. Via Pinterest kwam ik terecht bij Not Enough Cinnamon, die een poké bowl met watermeloen ’tonijn’ maakte.
Mijn reis ging verder naar de verdere zoektocht van ‘watermeloen tonijn’ en al snel vond ik dat vele het zelfde recept gebruikte van 4 ingrediënten; Watermeloen, sojasaus, rijstazijn en sesamolie. En? Ik ben verkocht! Wat een heerlijke combinatie en zo lekker in een salade of in mijn nieuwe favo snack in een krokante rijst papieren boot.
Ja verse rauw tonijn is heerlijk en niet te vergelijken met dit, maar gezien het een populaire benaming is en ik gewoon een blog hebt, vond ik hem wel passend. Ik zeg probeer het eens deze zomer. Klik hier onder voor wat recept inspiratie:
Steps
1
Done
|
Snijd de schil van de watermeloen af en snijd het vruchtvlees van de watermeloen in kleine blokjes. | Doe de watermeloen in een bakje met een deksel. | |
2
Done
|
Schenk de sojasaus, rijst azijn en sesamolie bij de watermeloen. | Doe de deksel dicht en schud alles goed door elkaar. | Laat de watermeloen minimaal 1 uur marineren. | Serveer of gebruik in een gerecht! |