Directions
Thaise Quinoa Salade met Gember dressing
Zin in een frisse, krokante en zomerse makkelijke maaltijd? Maak eens deze Thaise Quinoa Salade met Gember Dressing.
Ruim 10 jaar geleden toen quinoa een hype was en een intrede in mainstream Nederland maakte aten wij het bijna elke week met een simpele groente roerbak. Inmiddels eten we het lang niet zo vaak meer. Terwijl zowel wij als de kinderen quinoa wel heel lekker vinden. Ik besloot daarom maar weer eens een lekkere maaltijd voor de zomer te maken.
Laatst had ik een Thaise krokante salade, bijna rauwkost met een heerlijke gember sojadressing en bedacht dat dit wel een goede combo zou zijn met quinoa. Vooral omdat ze bij mij thuis niet zo dol zijn op rauwkost salades, maar zo dan wel weer eten. De salade heb ik echter wel even apart geserveerd, want gember is niet favoriet bij mijn kinderen. Maar dat is uiteraard geen probleem.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Breng een grote pan met water en het bouillonblokje aan de kook. | Bereid de quinoa in de bouillon volgens de aanwijzingen van de verpakking. |
2
Done
|
Was en snijd de groente als aangegeven bij de ingrediënten. | Roer de komkommer, rode,kool, paprika en wortel door de quinoa. | Strooi de bosui en pinda's over de maaltijd. |
3
Done
|
DressingIn een kom rasp de limoen en voeg deze samen met het sap van de limoen. | Roer de olijfolie, honing, fijn gehakte gember en sojasaus erdoor heen. | Serveer naast de salade of er doorheen. |