Aardbeien Mascarpone Bruschetta

0 0
Aardbeien Mascarpone Bruschetta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 stokbrood
300 gram aardbeien
1 bakje (200 gram) mascarpone
balsamico
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bruschetta is een heerlijk borrelhapje, die zelfs een succes kunnen zijn bij kinderen. Vooral deze zoete aardbeien mascarpone bruschetta.

Aardbeien Mascarpone Bruschetta

Bruschetta komt uit Italië en is een gegrild broodje ingesmeerd met knoflook, olijfolie en wat zout en peper. Vervolgens kan er tal van toppings opgedaan worden, maar de klassieker met tomaat is toch wel het meest bekend. Voor de blog was ik een lekker borrelplankje aan het maken met diverse bruschetta en omdat wij nou eenmaal kinderen hebben , wou ik er ook graag een waar de kinderen blij van zouden worden. Nou is de winter niet echt het aardbeien seizoen, maar ze zijn wel te koop en als je geluk hebt ook lekker zoet.

Vanwege de milde smaak van mascarpone en de zoete smaak van aardbeien is dit een perfect hapje voor jong en oud en omdat het er zo leuk uit ziet eventueel een lekker voorgerecht onderdeel voor het kerstdiner.

Ben je nou bang dat de balsamico jouw kinderen afschrikt? Je kunt dit uiteraard weg laten en het puur op mascarpone en aardbeien houden.

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

2
Done

Snij het stokbrood in stukken van een dikte van 3 cm. | Smeer een kant van de stokbrood in met olijfolie en leg op de bakplaat met olie kant naar boven. | Zet de bakplaat voor 8-10 minuten in de oven tot deze krokant is.

3
Done

Was de aardbeien, droog ze en verwijder de kroon. Snij de aardbeien in plakjes. |

4
Done

Smeer een laag ricotta op de stokbroden die uit de oven komen. | Leg er wat plakjes aardbei op een besprenkel met wat balsamico. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Prosciutto en Mozzarella Bruschetta- Kidshoekje.nl
previous
Mozzarella met Prosciutto Bruschetta
Karamel PecanKoekjes - Koekjes.nl
next
Karamel Pecankoekjes

Add Your Comment