Directions
Bruschetta is een heerlijk borrelhapje, die zelfs een succes kunnen zijn bij kinderen. Vooral deze zoete aardbeien mascarpone bruschetta.
Aardbeien Mascarpone Bruschetta
Bruschetta komt uit Italië en is een gegrild broodje ingesmeerd met knoflook, olijfolie en wat zout en peper. Vervolgens kan er tal van toppings opgedaan worden, maar de klassieker met tomaat is toch wel het meest bekend. Voor de blog was ik een lekker borrelplankje aan het maken met diverse bruschetta en omdat wij nou eenmaal kinderen hebben , wou ik er ook graag een waar de kinderen blij van zouden worden. Nou is de winter niet echt het aardbeien seizoen, maar ze zijn wel te koop en als je geluk hebt ook lekker zoet.
Vanwege de milde smaak van mascarpone en de zoete smaak van aardbeien is dit een perfect hapje voor jong en oud en omdat het er zo leuk uit ziet eventueel een lekker voorgerecht onderdeel voor het kerstdiner.
Ben je nou bang dat de balsamico jouw kinderen afschrikt? Je kunt dit uiteraard weg laten en het puur op mascarpone en aardbeien houden.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Snij het stokbrood in stukken van een dikte van 3 cm. | Smeer een kant van de stokbrood in met olijfolie en leg op de bakplaat met olie kant naar boven. | Zet de bakplaat voor 8-10 minuten in de oven tot deze krokant is. |
3
Done
|
Was de aardbeien, droog ze en verwijder de kroon. Snij de aardbeien in plakjes. | |
4
Done
|
Smeer een laag ricotta op de stokbroden die uit de oven komen. | Leg er wat plakjes aardbei op een besprenkel met wat balsamico. | Serveer direct! |