Bananen Havermout Koekjes
(voor doorkomende tandjes)

0 2

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 banaan
180 gram havermout (havermoutmeel)
2 etlp kokosolie
1 tlp kaneel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7+ maanden

Directions

Bananen havermout koekjes

Krijg je kleine tandjes dan zal je eerste reactie zijn: Yeah! Je eerste tandje. De dagen erna zal deze reactie misschien wat veranderen naar; “Arm schatje, die vervelende tandjes ook!” Want bij tandjes komt altijd veel meer kijken dan de tanden zelf.

Is het zo ver dat de kleine jongen of meid tanden krijgt dan zul je zien, alles wordt in de mond gestopt. Natuurlijk als de first-time mama die ik ben, ga ik dan ook meteen het internet op. Ik kwam bijvoorbeeld diverse malen Teething Biscuits tegen. Vrij vertaald Tandjes krijgen koekjes. Koekjes die lekker zacht zijn en fijn aanvoelen om op te kauwen als je baby tanden krijgt.

Onze kleine man was er vroeg bij en begon al met zijn eerste tandjes met 6 maanden, hierbij zijn de ingrediënten die ik gebruikte dus heel belangrijk. Geen zuivel en zeker geen suiker wou ik. Ik ging op zoek naar een recept en vond deze op SuperHealthyKids.com.

In eerste instantie had ik ze veel te krokant gemaakt, dat vindt zelfs een volwassenen niet lekker om te eten. Belangrijk is dus dat de koekjes nog een beetje zacht zijn. Hard genoeg om hun pijnlijke tandvlees goed hun werk te laten doen, maar zacht genoeg dat de baby het wel kan eten.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 C

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een keuken machine of blender maak de havermout helemaal fijn tot poeder (meel).

3
Done

Prak of blender de bananen.

Smelt de kokosolie (indien nodig) in de magnetron een paar seconden tot het vloeibaar is.

4
Done

In een kom voeg aan de havermout, de gepureerde banaan, gesmolten kokosolie en kaneelpoeder toe en meng dit goed door elkaar tot het een deeg vormt. Je kunt dit met een spatel, mixer of gewoon met je handen doen.

*Is het deeg te nat voeg nog wat havermout toe. Is het deeg te droog voeg nog wat kokosolie toe.

5
Done

Indien het deeg heel erg plakt, bestrooi wat bloem over je werkblad

Rol het deeg met een bebloemde deegroller uit ongeveer 1-0,5 cm dik.

Snij de door jouw gewenste vormpjes uit en leg die op de bakplaat.

**Scheurt het deeg te veel of werkt het niet mee, dan kun je ook gewoon vormpjes met je handen vormen of het deeg in je uitstekers drukken. Let er wel op dat de koekjes niet te dik worden.

6
Done

Zet de bakplaat met koekjes in de oven en bakken de koekjes 10 minuten. Haal ze er dan uit en draai ze om met een spatel. Zet ze vervolgens nog eens 5-10 min in de oven tot de randen mooi goud bruin zijn. Laat ze niet te krokant worden dan vindt je kleine ze niet meer lekker.

7
Done

Laat de koekjes compleet afkoelen als ze uit de oven zijn voor je ze laat proeven.

8
Done

***Bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast of vriezer.
Koelkast: 4 dagen
Vriezer: 2 maanden

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Courgette en Aardappel met Gehakt
next
Najaarsgroente Babyvoeding

2 Comments Hide Comments

Hoi heb een vraag, mijn zoon is 5 maanden en hij heeft nu al last van tandjes. Hij is al begonnen met proeven, maar nog niet grote stukken. Zou je deze koekjes aanbevelen voor hem?

Ja, natuurlijk wel even in de gaten houden de eerste keer hoe hij het aanpakt met zijn tandjes. Hij kan er lekker op sabbelen en het is wat harder dat het ook niet zo afbreekt. Verder een absolute tip voor de beginnende foodie met doorkomende tandjes: Sabelzakje van Nûby. Hier kan je fruit en groenten uit de vriezer in doen en is dan lekker koud voor de tandjes en hij kan er lekker op bijten zonder stukken in zijn mond te krijgen, maar wel smaken proeven. Dit was echt een top ding voor mijn kleine man.

Add Your Comment