Directions
Maiskolf koken
In de zomer als het seizoen zover is koop ik maar wat graag verse maiskolven. Heerlijke zoete goud van groente! Door het hele jaar eten we het wekelijks wel eens uit een blik, vaak bij TexMex gerechten. Echter in de zomer als het tijd is om te barbecueën dan is een van mijn favoriete bijgerechten mais en een mooie bijkomstigheid: de kids zijn er dol op. Vandaar dat ik vandaag mijn basisrecept maiskolf koken deel. Nou kun je denken het koken van maiskolven dat is toch gewoon een pan met water, eventueel wat zout, laten koken en hup de maiskolven erin. Uiteraard nadat je de bladeren hebt verwijderd. Maar zo is niet hoe ik mijn maiskolven kook. Zeker niet meer sinds ik een veel smaakvoller manier hebt gevolgd. Geloof mij dit wil jij ook proberen!
Klik hier voor meer kidsproof barbecue gerechten
Ook op Recepthoekje.nl heb ik diverse bbq recepten staan.
NOTE: Je kunt dit recept ook met plantaardige boter en melk maken uiteraard!
Babyvoeding: Uiteraard kan jouw baby vanaf 6 maanden al van mais genieten! Misschien zelfs al een beetje knagen aan een kolf, afgekoeld uiteraard!)
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
Steps
1
Done
|
Maak de maiskolven schoon door de bladeren te verwijderen. |
2
Done
|
Vul een grote pan voor iets meer dan de helft met water. | Voeg de boter en de melk toe. | Breng het water aan de kook. | Voeg de mais toe, zet het vuur iets lager en kook de mais in 8-10 minuten gaar. | Haal de kolven uit de pan en serveer direct. |