Blauwe Bessen Havermout Koekjes

0 0
Blauwe Bessen Havermout Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram ongezouten boter
80 gram lichte basterd suiker
80 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel honing
115 gram + 1 eetlepel bloem
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel maïzena
1/4 theelepel zout
130 gram havermout
100 gram blauwe bessen (vers)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Blauwe Bessen Havermout Koekjes

Als ik iets lekker vind, experimenteer ik er graag mee en na mijn recept voor klassieke havermout koekjes. Besloot ik deze week van dat basisrecept eens blauwe bessen havermout koekjes te maken met verse bessen!

Havermout en blauwe bessen klinkt als een goed en gezond ontbijt. Helaas is dit koekje niet perse heel gezond er zit namelijk behoorlijk wat suiker in. Misschien zal ik in de toekomst eens een gezonde variant maken, maar tot die tijd maak ik deze lekkere koekjes. Ik gebruikte verse blauwe bessen, maar je zou ook uit de diepvries kunnen gebruiken. Belangrijk is dan wel ze te laten ontdooien.

Ook al vond ik deze koekjes heel lekker, ze zijn helaas niet heel lang vers te houden. Plus ik vond de klassieke op zichzelf ook gewoon heel lekker, dus ik zou eerder een combinatie maken elke keer van een paar met blauwe bessen en dan de rest origineel. De klassiekers zijn trouwens veel langer houdbaar.

Nu is natuurlijk de vraag wat is het volgende ingrediënt dat ik moet toevoegen aan het havermout koekje? Heb je een idee, laat het weten in een reactie onder aan de blog.

 


Op zoek naar nog meer Koekjes recepten? Klik hier

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom mix de zachte boter met de suikers voor 3 minuten. | Voeg het ei, de vanille extract en de honing toe en mix goed door elkaar.

3
Done

In een kom meng de bloem, maïzena, baking soda, zout en kaneel door elkaar. | Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan de boter. Mix tot je een glad deeg hebt. | Voeg de havermout toe en mix deze door het deeg.

4
Done

Was de blauwe bessen en dep wat droog. | In een kom meng de blauwe bessen met 1 eetlepel bloem. | Voeg de blauwe bessen toe aan het deeg en vouw deze er doorheen met een spatel. |

5
Done

Gebruik een ijsschep of een eetlepel en maak deeg ballen (ongeveer 2 eetlepels). | Leg de deegbal op de bakplaat en hou ruimte tussen de deegballen.

6
Done

Zet de bakplaat in de oven voor 12-15 minuten. | Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze compleet laat afkoelen op een rek.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Marcel Buffalow Wing Dry Rub - Kidshoekje.nl
previous
Marcel’s Buffalow Wing Dry Rub
Risotto met Groene Asperges en Doperwten - Kidshoekje.nl
next
Risotto met Groene Asperges en Doperwten

Add Your Comment