Marcel’s Buffalow Wing Dry Rub

0 0
Marcel’s Buffalow Wing Dry Rub

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Dry Rub
20 gram paprika poeder
8 gram chili poeder
8 gram komijn
1 eetlepel cayenne poeder
10 gram knoflookpoeder
20 gram zout
20 gram suiker
1 eetlepel zwarte peper
Buffalow Wings
1 kilo kippenvleugels
BBQsaus (naar keuze)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Vandaag is Marcel zijn verjaardag en daarom tijd om zijn Famous buffalow Wing Dry Rub te delen. Een heerlijk barbecue recept die ik nu eindelijk van mijn oude blog over heb gezet naar Kidshoekje.

Marcel’s Buffalow Wing Dry Rub

We love Buffalo Wings. Een van onze favoriete ketens in Amerika is Buffalo Wing Wings een Sports Bar Keten waar je heerlijke Buffalo Wings kunt eten. Wat maakt die specifiek zo lekker? De saus. Zo hebben ze maar liefst 16 verschillende sauzen beginnend Sweet BBQ tot een Blazin  Hot Saus. Wij zijn dol op de sauzen en nemen ze ook elke reis mee naar huis.

Bij ons thuis maakt Marcel vaak de Buffalo Wings in de pan of op de BBQ. Wat een echte Buffalo Wing echter echt lekker maakt is de dry rub waar je de vleugels vooraf in marineert. Je kunt deze kopen of zelf maken. Marcel heeft zijn eigen Famous Dry Rub voor onze Buffalo Wings die ik met jullie op Recepthoekje.nl mag delen. Om de Buffalo Wings af te maken doe je er nog een heerlijke Barbecue Saus naar keuzen op, maar het begin allemaal bij de dry rub!

Je kunt de Buffalo Wings als snack serveren bij het kijken van een voetbalwedstrijd, bij een gezellige avond met vrienden, een BBQ of als avond eten. Je kunt het bijvoorbeeld serveren met Zoete Aardappel Frietjes en een Frisse Salade.

Kidsproof

Deze Chicken Dry Rub heeft nog al wat spice, in andere woorden: proef eerst zelf voordat je het aan je kinderen serveerd. Maak eventueel een aparte versie voor de kids zonder chili en cayenne!

Vegetarisch

Uiteraard kun je deze kruidemix ook gebruiken voor vegetarische gerechten!  Bijvoorbeeld bij oesterzwammen.

 

(Recepthoekje 18-06-2014)

Steps

1
Done
5 min

Dry Rub

Meng in een kommetje de paprikapoeder, zout, suiker, chilipoeder, komijn, knoflookpoeder, cayenne en zwarte peper. Roer het goed door elkaar.

2
Done
1 uur

Buffalow Wings van de BBQ

Neem een grote schaal waar je de kip naast elkaar in kunt leggen. | Doe de dry rub over de kip in de schaal. Wrijf de dry rub goed om de kip heen. | Doe huishoudfolie over de schaal met kip en zet deze in de koelkast voor minimaal 1 uur.|

3
Done

BBQ aanzetten

Maak een kant van de barbecue warm. | Heb je een gas barbecue dan zet je maar één kant aan. Heb je een kooltjes barbecue probeer deze dan alleen aan één kant van de barbecue te doen. Het is namelijk de bedoeling dat de kip op een lage temperatuur gaart wat op deze manier mogelijk. |

4
Done
30 min

Buffalow Wings

Leg de kip op de kant van de barbecue die niet verwarmd is en laat de kip zo op een lage temperatuur garen. De kip moet voor 30 min op de barbecue, waarbij je ze halverwege om draait. | Belangrijk is vooral dat de kip langzaam gaart. Controleer daarom wel na 30 min bij een stuk of de kip gaar is. In het geval dat dit niet zo is moet het nog wat langer.

5
Done
5 min

Smeer na de 30 minuten de BBQsaus over de kip. | Plaats de kip op de kant van de BBQ die heet is. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de BBQ saus gekarameliseerd. | Laat de Buffalo Wings nog 5 minuten op de barbecue waarbij je ze halverwege omdraait. Als de saus een beetje zwart en stroperig wordt is het klaar. | Serveer direct

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Zadencracker - Kidshoekje.nl
previous
Zadencrackers
Blauwe Bessen Havermout Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Blauwe Bessen Havermout Koekjes

Add Your Comment