225 gram bloem | |
115 gram maismeel | |
1 theelepel zout | |
1/2 theelepel knoflookpoeder | |
1 theelepel bakpoeder | |
2 eieren | |
115 gram ongezoute boter (gesmolten) | |
300 ml melk (plantaardig) | |
30 gram bosui | |
100 gram cheddar (geraspt) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bosuien over? Maak dan eens deze makkelijke en smakelijke hartige bosui cheddar muffins. Lekker als tussendoortje of als bij gerecht bij de barbecue. Eens iets anders dan brood.
Dit jaar is onze moestuin een grote ramp. We gingen zo voorspoedig aan de slag, maar de warme zomer en weinig neerslag heeft helaas zijn sporen achter gelaten. Of misschien hebben we gewoon echt geen groene vingers. Twee-Derde van de moestuin heeft het niet overleefd. Het enige wat het wel goed deed waren de frambozen, wortels en de bos uien. Nu kun je bosuien natuurlijk overal op doen of een heerlijke bosuien soep van maken. En mijn favoriete gerecht uit China zijn scallion pancakes. Toch wou ik iets nieuws maken en toen kwam ik op het idee van een hartige muffin: Bosui Cheddar. Een combinatie die heel goed werkt en lekker is.
Nou is het een hartige muffin en dus niet een die je misschien als tussendoortje snel zou eten, maar deze muffin is juist lekker bij een barbecue, soepje of andere maaltijd als bijgerecht. Klikt misschien vreemd, maar geloof me erg lekker.
Bekijk ook eens:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Doe in een muffinvorm, muffin/cupcake papiertjes. | Was de bosuien, verwijder de wortels en snij in dunne ringen. |
2
Done
|
In een grote kom meng de bloem, maismeel, zout, knoflookpoeder en bakpoeder. Roer goed door. | Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe en mix alles goed door elkaar. | |
3
Done
|
Voeg de bosuien en cheddar toe en vouw deze met een spatel door het beslag. | Schep het beslag voor 3/4 in de muffinvormpjes. | Zet de muffins in de oven voor 20-25 minuten. Boven kant moet goudbruin zijn en beslag gaar. | Laat iets afkoelen. |