125 ml melk (plantaardig) | |
1 eetlepel bloem | |
300 gram mais (uit blik) | |
125 ml kookroom (plantaardig) | |
1 teen knoflook | |
15 gram boter | |
1/4 theelepel zout | |
1/4 theelepel peper | |
50 gram parmezaanse kaas | |
1/4 theelepel knoflook zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vorig jaar hebben wij voor het eerst mais geplukt. Iets wat ik hoop om dit jaar weer te doen. Toen we zoveel mais in huis hadden was het dus op zoek gaan naar mais recepten en die heb ik vorig jaar ook vol op gedeeld. Een recept waar ik echter nog niet aan toe was gekomen is creamed corn of in het Nederlands romige mais.
Creamed Corn is een echte Amerikaanse klassieker. Het is een recept wat vaak als bijgerecht wordt geserveerd bij bijvoorbeeld Thanksgiving of Kerst. Het is een romige groente schotel gemaakt van mais en een romige saus. Het ziet er niet perse heel smakelijk uit, meer als een papje. Maar de romigheid van de saus en het zoete van de mais zorgt voor een heerlijke smaak.
Nou heb ik natuurlijk voor het recept gekeken naar veel Amerikaanse bloggers en wat mij opviel is dat zij ook nog eens suiker in het recept deden. Al was het maar 1 eetlepel. Dit heb ik achter wegen gelaten. Mais is al zoet van zichzelf en de suiker zou dat in mijn mening alleen maar heel erg versterken, wat niet nodig is. Plus het is ook stuk gezonder zonder die extra onnodige suiker.
Serveer het als groente optie bij je AVG of bewaar het voor een uitgebreide Sunday Diner.
Hieronder nog meer maisrecepten:
1
Done
|
In een klein kommetje, meng de melk met de bloem goed door elkaar tot er geen klontjes meer zijn. | |
2
Done
|
Giet de mais af in een zeef. | In een koekenpan smelt de boter met de knoflook. | Roer direct de slagroom, peper, zout en mais er doorheen. | Roer de melk met bloem door de mais. en blijf roeren tot de saus goed dik is en de mais gaar is. |
3
Done
|
Haal de mais van het vuur en roer de geraspte parmezaan en knoflook zout door de romige mais heen. |