4 sneetjes Witbrood | |
3 eetlepels Plantaardige Yoghurt (of Griekse) | |
1 eetlepel + extra maple syrup | |
1/2 theelepel vanille extract | |
frambozen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zin in een makkelijk en snel ontbijt? Probeer eens deze heerlijke Custard Yoghurt Toast. Het Tik Tok recept dat helemaal viral gaat op social media.
Zelf zit ik dus helemaal niet op Tik Tok, maar gelukkig worden de meeste filmpjes ook gewoon op Instagram gedeeld. Ik kan mijzelf er soms op betrappen dat ik doelloos het ene na het andere recepten video op Instagram aan het bekijken ben en zo soms dus ook de laatste Tik Tok food trends voorbij zie komen. Zoals Custard Yoghurt Toast. Iets wat er naast heel lekker uit zag ook nog eens super makkelijk te maken is met ingrediënten die je mogelijk al in huis hebt.
Het enige wat ik wel even moest kopen was een heel wit brood, waar ik vervolgens zelf sneetjes van kon snijden. Het is namelijk belangrijk om dikke sneetjes brood voor dit recept te gebruiken om een lekkere laag custard erin te krijgen.
En was het lekker?
Als topping had ik frambozen gedaan, die iets te zuur waren. Iets wat Logan en Marcel heel lekker vinden, maar de meiden iets minder. Volgende keer ga ik dus zeker nog andere toppings proberen. Want de Yoghurt Custard in brood was niet alleen super makkelijk te maken maar ook heel lekker!
Bekijk ook eens de andere TIKTOK recepten die ik probeerde:
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
BroodDruk met je vingers of de achterkant van een lepel in het midden van het brood om in te drukken en maak een kuiltje zonder door te snijden. Let op dat er geen gaten in het brood komen. |
3
Done
|
CustardIn een kom kluts het ei los en meng het met de yoghurt, maple syryp en vanille extract. | Gebruik een lepel om het yoghurt mengsel in de kuiltjes van het brood te schenken. Let op dat deze niet overstromen. | Doe de frambozen op het brood in het yoghurt mengsel. |
4
Done
|
In de OvenZet de bakplaat in de oven voor 15-20 minuten tot de yoghurt custard niet meer vloeibaar is en aan het karameliseren aan de randen. | Serveer met wat extra maple syrup eroverheen. |