Pannenkoeken Cornflakes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram bloem
2 tlp bakpoeder
snufje (1/4 tlp) zout
250 ml melk (of plantaardig)
1 etlp zonnebloemolie
1 ei
klontje boter
In Huis
Spuitfles
Topping Optie
Fruit
stroop (maple syrup)
poedersuiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Food Trend

Directions

Pannenkoeken Cornflakes

Als je Instagram of TikTok hebt, dan heb je mogelijk deze food hype wel eens voorbij zien komen: pannenkoeken cornflakes. Als American Pancake Lover moest ik dit natuurlijk ook proberen. Ik ben echt dol op Fluffy Amerikaanse Pannenkoeken. Lekker een hoge stapel met maple syrup. Ik kan het wel als ontbijt, brunch, lunch of avondeten. I Love It. Gelukkig voor mijn kids ook want zeker één keer in de twee weken maak ik het wel eens. Tijdens mijn zwangerschap met Logan in mijn buik. Wou ik het zelfs wel eens ś nachts maken om 22:00 als snack omdat ik er zo’n zin in had.

Terug naar de hype van Pannenkoeken Cornflakes. Ik geloof dat het op TikTok is ontstaan en het is duidelijk tijdens de Corona crisis ontstaan want het kost even tijd om een flinke kom te maken. Vervolgens kun je zo een kom met mini pannenkoeken eten met wat boter en stroop (lekkerste warme ahorn siroop) en bijvoorbeeld wat besjes erbij. Ook las ik dat sommige mensen het als echte cornflakes met melk aten. Dit heb ik geprobeerd maar dat was geen succes. Gewoon lekker zo. En voor de kids is het tevens een lekkere snack met wat besjes.

Leuk om een keer te maken, maar geef mij maar de originele.


TIP 

Heb je geen spuitfles dan kun je ook een spuitzak of een hersluitbare boterhamzak gebruiken. Het gaat er om dat je kleine hoeveelheden kan spuiten.

Steps

1
Done

In een kom zeef de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. | Voeg de melk, zonnebloemolie en ei toe en roer alles goed door tot een glad beslag met een garde of mixer. | Schenk het beslag in een spuitfles/zak.

2
Done

Verhit het klontje boter in een grote koekenpan. | Draai het vuur naar middel-hoog.| Druppel kleine pannenkoekjes in de pan van ongeveer 1 tot 4 cm groot. Ze hoeven niet perfect rond te zijn. | Bak de pannenkoeken tot de bovenkant begint te bubbelen en wat droger is. | Draai de pannenkoekjes om. Je kunt dit één voor één doen of gewoon met een spatel in een keer. | Bak de pannenkoeken nog 1-2 minuten.

3
Done

Verzamel de pannenkoeken cornflakes in een kom of op een bord en maak de rest van het beslag op. Tot je een volle kom met pannenkoeken cornflakes hebt. |

4
Done

SERVEER met fruit, siroop, poedersuiker of zelfs melk. Wat jij en je kinderen lekker vinden. Of gewoon zo als snack.

BEWAAR in de koelkast in een luchtdichte bak.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

gnocchi cheeseburger schotel | Babies Kitchen
previous
Gnocchi Cheeseburger Schotel
visstoof met quinoa | Babies Kitchen
next
Visstoof met Quinoa

2 Comments Hide Comments

Ik vond het zeer teleurstellend dat nadat ik dit gerecht had gemaakt mijn zoontje het had geproefd en daarna na de dokter moest vanwege voedselvergiftiching. Maar voor de rest was het wel lekker.?

Add Your Comment