Elven Brood

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Witbrood
Boter/Margarine
sprinkles (of hagelslag)
In Huis
Sterren Uitsteker (optioneel)
Kleine ronde uitsteker (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Elven Brood

Ken jij de Elf on the Shelf al? Het is een verkenner van de kerstman, die elke dag zich op een nieuwe grappige en ondeugende plek in huis verstopt. Een traditie uit Amerika, waar wij al twee jaar inmiddels aan mee doen. Terwijl ik aan het brainstormen was voor recepten voor het kerstdiner op school voor de kinderen. Bedacht ik mij het oh zo makkelijke recept voor elven brood, een recept uit Australië en Nieuw Zeeland waar het Fairy Bread heet.

Fairy Bread is een onwijs makkelijk, maar wel heel feestelijk en kidsproof recept. Het bestaat uit witbrood, waar op boter in gesmeerd en vervolgens heel veel sprinkles op zitten. Het wordt in Australië en Nieuw Zeeland vaak geserveerd bij kinderfeestjes. Wij in Nederland kennen natuurlijk diverse soorten hagelslag, in vergelijking met andere landen. Je zou het dus ook heel goed met hagelslag kunnen maken.

Voor de kerstdagen maakte ik met een sterren uitsteek vorm eerst sterren van het witbrood. Uit de helft van het witbrood haalde ik nog een rondje, om zo het elven brood nog feestelijker eruit te laten zien. Zit je dus in paniek om wat te maken voor het kerstdiner op school van jouw kinderen. Haal dan hier je inspiratie op. Of gewoon voor een leuk kinderfeestje!

 

Ingrediënten Toegelicht

  • Witbrood – Uiteraard kun je ook een ander brood gebruiken. Origineel wordt echter altijd witbrood gebruikt.
  • Boter/Margarine – In plaats van boter kun je ook kiezen om chocoladepasta of jam te gebruiken. Maar gezien de sprinkles al heel zoet zijn, zou ik het niet aanraden.
  • Spinkles – Zoals ik hier boven al benoemde is Nederland echt een hagelslag land. Je kunt de sprinkles daarom ook prima met hagelslag vervangen. Al vind ik sprinkles passend bij het thema of de feestdag wel het leukste!

 


Benieuwd wat Elf on the Shelf precies is? Klik hier om de introductie te lezen en bekijk ook zijn avonturen van 2020 en 2021!

Steps

1
Done

Haal 2 sterren met de sterren uitsteker uit het witbrood. | Haal uit één ster, met de ronde uitsteker, uit het midden van de ster een rondje. |

2
Done

Smeer op de hele ster wat boter. | Bestrooi de boter met wat spinkles. | Doe de andere ster met het rondje er op. | Strooi eventueel in het rondje nog wat extra sprinkles! | Serveer direct of bewaar afgedekt met folie voor later.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

kerstboom menm koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Kerstboom M&M Koekjes
Rudolf de Rendier Broodje - Kidshoekje.nl
next
Rudolf de Rendier Broodje

Add Your Comment