Gevulde Rigatoni Ovengerecht

0 0
Gevulde Rigatoni Ovengerecht

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram rigatoni
200 gram kersen tomaten
130 gram mini mozzarella
klein bosje verse basilicum
800 ml water
300 gram (plantaardig) gehakt
1 eetlepel olijfolie
600 ml pastasaus (naar keuze)
1/2 theelepel oregano (gedroogd)
1/2 theelepel tijm (gedroogd)
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
200 gram geraspte mozzarella

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Gevulde Rigatoni Ovengerecht

    Op TikTok zag ik het idee om rigatoni pasta te vullen voorbijkomen en ik dacht: GENIAAL! Waarom niet? Je hebt de buisjes rigatoni pasta en daar kun je makkelijk iets als kaas of tomaten in doen. Ik besloot het te proberen, en hoewel het niet helemaal ging zoals ik had gedacht, was het gevulde rigatoni ovengerecht heerlijk en ging het op.

    Als je Parker vraagt: “Wat wil je eten?”, is het antwoord vaak: “Pasta!” Helaas klinkt dat spannender dan het is, want ze is niet zo heel avontuurlijk als het om pasta gaat. Ze eet het namelijk het liefst zonder saus en dan wat rauwkost zoals paprika, tomaten en komkommer erbij.

    Als je kinderen nieuwe dingen wilt laten proberen, is ze laten helpen bij het koken vaak een goed idee. Wat ze zelf maken, zijn ze meer bereid om te proeven. Dus om de rigatoni te vullen met tomaat en mozzarella zette ik mijn kleine koks aan het werk, en ze vonden het nog leuk ook. Vervolgens hielp Parker mij bij het bereiden van de gehaktsaus en ook nog bij het maken van het uiteindelijke ovengerecht. Omdat ze het zelf had gemaakt, wilde ze het ook wel proeven. Gelukkig vond ze het lekker. Ik had speciaal voor haar ook een milde pastasaus gebruikt, want dat kan soms het verschil maken. Alle pastasauzen zijn namelijk anders, dus als de een niet lekker is, kan de ander wel in de smaak vallen (een extra tip van mij). Het recept is ook makkelijk van tevoren te maken en moet vervolgens nog wel 45-50 minuten in de oven. Ik zeg: zet die kleine koks aan het werk en probeer het recept eens uit.

    FAQ

    • Welke pastasaus raad je aan voor dit recept?
      Voor dit gerecht gebruikte ik de ‘Mutti Pastasaus Verdure‘ een milde pastasaus. Je kunt echter elke rode pastasaus gebruiken waar jij de voorkeur aangeeft.
    • Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?
      Ja, je kunt het gerecht van tevoren voorbereiden en dan later in de oven bakken. Bewaar het gevulde rigatoni ovengerecht in de koelkast totdat je het gaat bakken. Dit kan vooral doordeweeks heel veel tijd kosten, gezien het gerecht zelf nog 50-60 minuten in de oven moet.
    • Kan ik dit recept aanpassen om het vegetarisch te maken?
      Ja, zelf maakte ik het recept met plantaardige rulstukjes. Ben je vegan? Let dan goed op welke pasta saus je gebruikt en gebruik plantaardige mozzarella.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Was de tomaten en snijd in kwarten. | Snijd de mini mozzarella door de helft. | Was de basilicum en scheur in stukken.

    2
    Done

    Doe de ongekookte pasta in een ovenschaal (20 x 28 cm). | Doe in elke rigatoni een stukje tomaat of mozzarella. Zorg ervoor dat de helft met de een en de andere helft van alle pasta met de ander is gevuld. | Verdeel de basilicum over de pasta. | Schenk 800 ml water bij de pasta.

    3
    Done

    Verwarm de olijfolie in een koekenpan. | Rul het gehakt tot deze gaar is. | Voeg de tijm, oregano en de passta saus toe en roer goed door. | Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper. | Verdeel het gehakt mengsel over de pasta. | Verdeel de geraspte mozzarella over het gehakt. |

    4
    Done

    Dek de ovenschaal af met aluminium folie en zet deze voor 40 minuten in de oven. | Haal de folie van de ovenschaal en bak de pasta nog eens 15 minuten tot de kaas goudbruin is en bubbelt. | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Gekruide Zoete Aardappels en Bonenpuree Taco's - Kidshoekje.nl
    previous
    Gekruide Zoete Aardappels en Bonenpuree Taco’s
    Spinazie Chorizo Gnocchi - Kidshoekje.nl
    next
    Spinazie Chorizo Gnocchi

    Add Your Comment