Spinazie Chorizo Gnocchi

0 0
Spinazie Chorizo Gnocchi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram gnocchi
250 gram chorizo
1 rode ui
465 gram geroosterde paprika (uit pot)
100 gram spinazie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Spinazie Chorizo Gnocchi

    Ik ben dol op gnocchi, zowel gekookt als gebakken. En wanneer ik echt zin heb, maak ik het zelf (recept). Maar wanneer gemak een vereiste is, kies ik ook voor kant-en-klaar. Gnocchi is een pasta die ontzettend snel klaar is, en met dit recept voor spinazie chorizo gnocchi heb je binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan. Perfect voor een doordeweekse dag.

    Tegenwoordig eten wij geen vlees meer, maar opgebakken chorizo is toch echt iets wat ik heel erg mis. Mocht je het nog nooit hebben geprobeerd, dan is het een must. Mijn favoriete combinatie is met hutspot, aangezien het een heerlijk alternatief is voor spekjes bij stamppot. Ook in dit pastagerecht werkt het heel goed en geeft het veel smaak aan de pasta, zonder dat je een extra saus aan het gerecht hoeft toe te voegen.

    FAQ

    • Is er een alternatief voor chorizo voor degenen die geen vlees eten?
      Zeker, je kunt vegetarische chorizo gebruiken of kiezen voor een ander vleesvervanger zoals shiitake paddenstoelen. Bak de paddenstoelen in boter met wat zout tot deze bijna krokant zijn. Haal de paddenstoelen uit de pan en bereid dan de rest van het recept in de pan. Voeg de shiitake tot slot toe.
    • Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden en opwarmen?
      Ja, je kunt de spinazie chorizo gnocchi van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Verwarm het gerecht op een laag vuur of in de magnetron tot het door en door warm is, en voeg eventueel wat extra olijfolie toe om uitdroging te voorkomen. Ook kun je er voor kiezen de chorizo en groenten eerst te bereiden en pas voor het serveren de gnocchi te koken en bij de groenten nog even in de pan op te warmen.

    Steps

    1
    Done

    Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. | Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.|

    2
    Done

    Snijd de chorizo in kleine blokjes. | Verwarm een koekenpan zonder olie. | Voeg de chorizo toe en bak deze 5 minuten in de pan. |

    3
    Done

    Snijd de geroosterde paprika's in repen. | Pel en snipper de ui. | Voeg de paprika en ui toe aan de chorizo en bak 5 minuten mee. | Voeg 1/4 theelepel zout en peper toe en roer goed door. | Voeg de spinazie toe en roer door de rest tot de spinazie geslinkt is. | Roer de afgegoten gnocchi door de groenten en chorizo. | Serveer direct

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Gevulde Rigatoni Ovengerecht - Kidshoekje.nl
    previous
    Gevulde Rigatoni Ovengerecht
    It's a Baby Girl Cupcakes - Kidshoekje.nl
    next
    It’s a Baby Girl Cupcakes

    Add Your Comment