450 gram aardappel partjes | |
1 courgette | |
1 paprika (rood) | |
300 gram gyros reepjes (of shoarma) | |
2 etlp gyros kruiden (of shoarma) | |
olie | |
tsatsiki |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
eenpansgerecht
Toen ik de foto’s voor dit gerecht maakte was ik aan het twijfelen of ik het op Babies Kitchen zou posten of op mijn andere foodblog: Buzz in the Kitchen. (Ja, ik heb nog een blog en geen idee waarom ik de twee niet gewoon combineer!) Uiteindelijk was ik het op Buzz in the Kitchen aan het typen en dacht, waarom? Alleen omdat de foto’s meer Buzz dan Babies Kitchen zijn? Terwijl het recept een gezin en kinderrecept is. Een Griekse Aardappelschotel: eenpansgerecht, met aardappel, vlees en groenten. Heel kidsproof en lekker makkelijk voor de volwassen om doordeweeks snel te maken. Het werd dus toch maar een Babies Kitchen recept! Ik was erover uit.
Logan is een makkelijke eter (niet altijd natuurlijk, geen een kind is dat) en vooral met aardappels en groenten zit ik altijd wel goed. De Hollandse jongen! Deze Griekse Aardappel vindt ik zelf heel lekker omdat het voor mij voelt alsof ik een gezonde variant van shoarma eet. Geen knoflooksaus maar tsatsiki met yoghurt en kwark (sorry hiervoor heb ik nog geen recept voor op de website). Plus aardappels en vooral groenten in plaats van een broodje! Klinkt vele male gezonder toch. Ja en dan is het natuurlijk met gyros reepjes gemaakt, kan je dit echter niet in de supermarkt vinden, dan kun je het of zelf maken met gyros kruiden of gebruik gewoon shoarma vlees. Het is wel anders, maar net zo lekker. Wij doen ook soms shoarma vlees i.p.v. gyros, vooral als het in de aanbieding is.
Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.
*OH en ik ben me heel goed bewust dat mijn Griekse vriendin, dit absoluut niets Grieks aan vindt! Sorry Nessa.
1
Done
|
Was de groenten. Snij de courgette dwars door de helft en snij de rest in dunne plakjes. |
2
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een hapjespan of wok. Bak de Gyros in 5 minuten gaar in de pan. Haal de gyros uit de pan en leg op een bord met aluminium folie erover heen. Voeg nog 1 etlp olie toe aan de pan en bak de aardappels met 2 etlp Gyros kruiden 10 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en bak deze nog eens 5 minuten mee. Voeg de gebakken gyros toe en roer alles door elkaar. Haal de pan van het vuur en serveer de Griekse aardappelschotel met tsatsiki. |