Directions
Guacamole Kerstboom Tortilla Chips
Afgelopen donderdag vierden we pakjesavond, en zoals altijd stond er een avond vol hapjes op tafel. Omdat ik midden in mijn borrelplank-challenge zit, maakte ik een speciale kersteditie: een borrelplank vol met kersthapjes. Een van de blikvangers was deze schattige en ontzettend lekkere Guacamole Kerstboom Tortilla Chips.
Dit recept is heel eenvoudig en ideaal om samen met kinderen te maken. Begin met het uitsnijden van kerstboomvormpjes uit tortilla’s. Gebruik hiervoor koekjesvormpjes, een scherp mes, of zelfs een keukenschaar (zorg ervoor dat deze alleen voor voedsel wordt gebruikt). Laat je kinderen meehelpen met het knippen voor extra kerstplezier!
Leg de uitgesneden tortilla-kerstboompjes op een bakplaat, bestrijk ze licht met olie, en bestrooi ze met kruiden naar smaak. Even de oven in en je hebt je eigen knapperige kerstboom-tortillachips. Perfect voor de feestdagen!
Voor een extra feestelijke twist maakten wij er guacamole-bomen van. Besmeer de tortillachips met guacamole en decoreer ze met kleine stukjes tomaat als kerstballen. Zo simpel is het!
Zelfs mijn kieskeurige eter, die normaal gesproken guacamole niet aanraakt, vond dit hapje heerlijk. Voor onze versie hebben we de koriander en ui weggelaten, omdat de kinderen daar geen fan van zijn. Dit kun je natuurlijk naar eigen smaak toevoegen.
Een simpel, smakelijk en feestelijk hapje dat gegarandeerd een hit is bij jong en oud!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Ik heb een kant-en-klaar zakje Mexicaanse kruidenmix gebruikt, je kunt ook taco mix gebruiken of zelf een mix maken van paprikapoeder, komijn en zout.
Vers zijn ze het lekkerste, maar je kunt ze luchtdicht bewaren voor 2 dagen. Zonder de guacamole uiteraard.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Neem een wrap en snijd hier met een scherp mes kerstboompjes uit. Je kunt eventueel ook koekjes uitsnijders in de vorm van een kerstboom gebruiken. | Leg de kerstbomen op de bakplaat en smeer wat olijfolie eroverheen. | Doe op elke tortilla een beetje Mexicaanse kruidemix op. | |
3
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 8 minuten. Let op dat de tortilla's niet verbranden, elke oven is anders. | Haal de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen. |
4
Done
|
Doe in een kom het vruchtvlees van de avocado's en prak deze glad met een vork. |
5
Done
|
Was en snijd de tomaat fijn. Houd 1/4 van de tomaat apart en doe de rest bij de avocado. |
6
Done
|
Voeg de koriander met het sap van de limoen, komijnpoeder en een snuf zout en peper toe aan de avocado. Roer alles goed door. |
7
Done
|
Besmeer de iets afgekoelde kerstbomen met de guacamole. Maak af met 2 of 3 stukjes van de achter gehouden tomaat ter decoratie. | Serveer op een bord of borrelplank. |