Directions
Warme Kaashapjes
Afgelopen donderdag was het pakjesavond, een avond die wij als gezin gezellig met z’n vieren doorbrachten met een lekkere borrelplank en de surprises die we voor elkaar hadden gemaakt. Ook al was het pakjesavond, maakte ik een kerstborrelplank die je volgende week online zult zien verschijnen. Op die borrelplank stonden onder andere deze warme kaashapjes, die ik uit Het Beste Kookboek ter Wereld voor kinderen maakte. Een kookboek vol lekkere, makkelijke en snelle recepten die kinderen zelf kunnen maken, waaronder ook deze warme kaashapjes.
Maar wat zijn warme kaashapjes?
Je kent vast wel de ragout-bladerdeegbakjes die vaak gevuld zijn met een vlees- of vegetarische ragout. Een hapje dat perfect past bij de feestdagen. In Het Beste Kookboek ter Wereld voor kinderen vond ik een recept met de naam ‘warme kaashapjes’. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een bladerdeegbakje (of zakoeski) gevuld met kaas.
Zakoeski, zo leerde ik uit het kookboek, is het Russische woord voor een heleboel warme en koude hapjes. Het zijn kleine gerechtjes die iemand snel kan klaarmaken als mensen onverwachts op bezoek komen. Zo toon je dat ze welkom zijn. Perfect dus ook voor op een eenvoudige borrelplank deze feestdagen of natuurlijk als amuse of voorgerecht bij het kerstdiner.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kun je de kaashapjes van tevoren bereiden?
Ja, je kunt de bladerdeegbakjes voorbereiden en vullen. Bak ze pas vlak voor serveren, zodat ze lekker warm en knapperig zijn.
Welke kaas is het beste voor kaashapjes?
Je kunt elke kaas gebruiken die goed smelt, zoals cheddar, gruyère of een jonge Goudse kaas.
Zijn warme kaashapjes geschikt voor kinderen?
Absoluut! Het is een hapje dat kinderen vaak heerlijk vinden, vooral door de zachte kaasvulling. Zorg er wel voor dat ze iets afgekoeld zijn voor de kleintjes er een hap van nemen.
Hoe serveer je warme kaashapjes?
Serveer ze op een borrelplank, als amuse of als voorgerecht bij een feestelijk diner.
Deze post bevat ontvangen producten van Lannoo
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Leg de bladerdeeg bakjes op de bakplaat. |
2
Done
|
Smelt de boter in een steelpan, maar laat ze niet bruin worden. | doe de bloem erbij en roer goed om met de garde. | Laat de bloem heel even meebakken. | Giet beetje bij beetje de melk erbij terwijl je blijft roeren. | Breng de saus aan de kook en laat het indikken. | Kruid met peper, zout en nootmuskaas (snufje). | Doe 60 gram van de kaas bij en roer tot de kaas is gesmolten. |
3
Done
|
Vul de bladerdeeg bakjes met de kaassaus tot de rand. | Strooi over elk bakje een beetje van de resterende kaas. | Zet de bladerdeeg bakjes 10 minuten in de oven. | Serveer direct! |