2 tenen knoflook | |
700 gram groene asperges | |
500 gram doperwten (diepvries) | |
300 gram tuinbonen (diepvries) | |
paar takjes munt | |
3 dl kookroom | |
1 citroen | |
3 dl groentebouillon (1 bouillonblokje en 500 ml water) | |
500 gram hüttenkäse | |
500 gram verse lasagnevellen | |
50 gram parmezaanse kaas |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Jamie Oliver Recept
Een van mijn favoriete kookboeken aller tijde is misschien wel Jamie Olivers 30 Minutes. Een boek vol makkelijke en heerlijke recepten die in 30 minuten klaar zouden moeten zijn. Ik zeg klaar zou moeten zijn, want ze zijn nooit in 30 minuten klaar. Er zijn een aantal gerechten die ik maar wat graag maak uit het boek een daar van is Jamie Oliver Zomerlasagne. Een vegetarische lasagne met zomerse groente als groene asperges, doperwten en tuinbonen.
De kinderen zijn dol op pasta en deze zomerse groente lasagne doet het altijd goed. Zelfs bij Parker die al enige tijd een afkeer heeft tegen alle groente die groen zijn. Het recept is onwijs makkelijk om te maken en ik maak soms zelfs een andere variatie door bijvoorbeeld spinazie toe toevoegen.
Vandaag dus op de blog een recept met een beetje van mij en een hele boel van de enige echte Jamie Oliver!
Mocht je het kookboek Jamie’s 30 minuten nog niet kennen. Ik heb hier onder een link geplaatst naar de bol.com pagina van het boek:
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
|
Was de asperges en de harde onderkant en het topje er af. Bewaar de topjes voor later. Snij de rest van de asperge in dunne plakjes. | |
3
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een koekenpan en fruit de geperste knoflook hierin. | Voeg de asperges toe en bak deze kort mee. | Doe een scheutjes kokenwater bij roer in de pan 3 minuten. | Voeg de erwetn en tuinbonen toe en roer deze door. | Was de blaadjes van de munt en hak deze fijn. | Voeg de munt samne met de kookroom toe aan de groente in de pan. | Maak de citroen schoon en doe de rasp van de citroen bij de groente in de pan. Laat dit even sudderen. | |
4
Done
|
Stamp of pureer de groente in de pan iets en breng op smaak met een klein beetje zout en peper. Proeven is hierbij belangrijk!. | Schenk 300 ml bouillon bij de groente en de helft van de hütttekase. Roer alles goed door elkaar. |
5
Done
|
Neem een grote diepe braadslede/ovenschaal. | Schep een kwart van het groente mengsel in de ovenschaal. | Leg herop een laag lasagnevellen gevolgd door een laag parmezaan. | Herhaal dit tot je afsluit met een lasagne laag. | |
6
Done
|
In een kom meng de overige hüttenkäse met een scheutje water. | Smeer de hüttenkäse over de bovenste lasagne vellen. | Leg hier op de asperge toppen. en maak af met wat parmezaan. | Zet de lasagne 5 minuten in de oven. Draai de oven naar grillstand en laat nog 3 minuten onder de grill staan. |