Kaasstengel Staf van Sinterklaas

0 0
Kaasstengel Staf van Sinterklaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

bladerdeeg (vers of diepvries)
1 ei
oude kaas (geraspt)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kaasstengel Staf van Sinterklaas

Een paar jaar geleden maakte ik al mini Sinterklaas staffen voor in de soep. Nu was ik bezig met een bladerdeeg borrelplank voor Pakjesavond en besloot een iets grote snack variant te maken een zo genoemde Kaasstengel Staf van Sinterklaas. Wie lust er nou niet kaasstengels? Nou mijn kids wel want deze staffen gingen nog sneller op, dan dat de piet pakjes kan brengen.

De kaasstengels zijn heel makkelijk te maken en je hebt er maar 3 ingrediënten voornodig. Dit maakt het tevens heel leuk om je kinderen erbij te betrekken. Laat hun lekker die kaasstengels zelf maken. Ze hebben misschien alleen bij het draaien wat instructies of hulp nodig en natuurlijk bij het in de oven zetten van de bakplaat.

Bladerdeeg – Voor het bladerdeeg gebruikte ik een groot vel verse bladerdeeg, die ik kocht bij de Lidl. Je kunt hier makkelijk stroken van snijden en vervolgens mooie grote staffen van maken. Gebruik je diepvries bladerdeeg, dan is het te adviseren 2 of 3 kleine vierkanten aan elkaar vast te rollen om een grote kaasstengel te kunnen maken.

Kaas  – Ik gebruikte oude kaas omdat dit net iets meer smaak heeft dan belegen of jonge kaas. Uiteraard kun je zelf bepalen welke kaas je gebruikt, dit is geheel een persoonlijke keuze.

 

Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | In een kom kluts het ei. |

2
Done

Rol het (ontdooide) bladerdeeg uit. | Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei. | Snijd het bladerdeeg in lange repen van ongeveer 2 cm dik. | Strooi kaas over de repen bladerdeeg. |

3
Done

Neem een reep bladerdeeg. Pak beide uiteinden en draai voorzichtig in tegenovergestelde richting. Je maakt een soort twister. | Leg de gedraaide bladerdeeg op de bakplaat en draai een uiteinden als een rol naar binnen om een staf te vormen. | Doe dit ook met de rest van de bladerdeeg, maar houd ruimte tussen de staffen op de bakplaat.

4
Done

Zet de bakplaat in de oven voor 15-20 minuten tot de Sinterklaas Staffen goudbruin en gaar zijn. | Haal de bakplaat uit de oven en serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Bladderdeeg Pizza Mijters - Kidshoekje.nl
previous
Bladderdeeg Pizza Mijter
Sinterklaas Bladerdeeg Borrelplank - Kidshoekje.nl
next
Sinterklaas Bladerdeeg Borrelplank

Add Your Comment