Directions
Konijnen Paasei Koekjes
Al jarenlang zie ik deze schattige konijnen paasei koekjes voorbij komen op Pinterest. Dit jaar besloot ik: ik ga ze eindelijk zelf maken! En natuurlijk deel ik mijn recept graag met jullie op Kidshoekje.nl.
Vorige week vertelde ik al dat ik dit jaar met Pasen twee recepten zou delen met suikerkoekjesdeeg. De eerste waren de vrolijke konijnenpoot koekjes, en vandaag is het tijd voor recept nummer twee: deze nóg schattigere konijnen paasei koekjes.
Konijnen (of paashazen) zijn gewoon altijd een hit rond Pasen. Maar geef ze een paaseitje in hun pootjes, en je weet gewoon niet of je het koekje wilt opeten of eerst even knuffelen! 💛
Het maken van deze koekjes is iets uitdagender dan veel van mijn andere recepten. Je hebt aluminiumfolie nodig om een klein bolletje te maken, waar je het koekjesdeeg omheen vormt – alsof het konijn het paasei stevig vasthoudt. De oven en het deeg moeten wel een beetje meewerken 😉. In mijn geval bleef bij elk konijntje één pootje zitten en viel de andere terug – maar dat maakt ze niet minder cute. Belangrijk is om het deeg goed aan elkaar te drukken voor het mooiste resultaat.
Ze zijn niet alleen schattig, maar ook nog eens héérlijk. Perfect voor een gezellige paasbrunch of om samen met je kids te bakken!
Veelgestelde vragen (FAQ)
Hoe lang van tevoren kan ik deze koekjes maken?
Je kunt ze 3-4 dagen van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte trommel.
Kan ik ook kant-en-klaar koekjesdeeg gebruiken?
Ja, dat kan! Kies dan voor een stevig suikerkoekjesdeeg dat goed zijn vorm behoudt.
Is dit recept geschikt om samen met kinderen te maken?
Zeker! Laat kinderen helpen met het vormen en versieren van de koekjes – superleuk paasproject!
Wat als het koekjesdeeg te zacht wordt?
Zet het deeg even in de koelkast om het steviger te maken voordat je verdergaat.
Welk paaseitje gebruik je voor het midden?
Kleine dragees paaseieren werken het beste. Kies jouw favoriet!
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
In een kom mix je de boter zacht en voeg je de suiker toe. Mix de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens het ei en de vanille toe en meng ze erdoorheen. Roer de zout door de bloem. Voeg geleidelijk de bloem toe aan de boter en meng goed tot je een glad deeg hebt. Maak een grote deegbal en wikkel deze in plasticfolie. Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
3
Done
|
Bestrooi het werkblad of je aanrecht met bloem. | Bestrooi de deegroller met wat bloem. | Rol het deeg uit op het bebloemde werkblad tot een dikte van ongeveer 5 mm. | Gebruik de uitsteek vormen om koekjes uit te steken. | Leg de koekjes op de bakplaat. | || Kan je geen vormpjes meer uitsteken? Neem al het deeg bij elkaar, maak een deegbol en rol deze nogmaals uit. |
4
Done
|
Neem een klein stukje aluminium folie en draai hier een balletjes van, de grote van de dragee paaseieren. | Leg op een koekje een aluminium balletje. Duw twee deegpootjes over het aluminium balletje. Zodat het, het balletje vast houdt. | |
5
Done
|
Zet de bakplaat met koekjes in de oven en bak ze 10-12 minuten goud bruin. | Haal voorzichtig de aluminium balletjes tussen de pootjes vandaan en vervang met een dragee paasei. | Laat de koekjes compleet afkoelen. | Gebruik de decoratiestiften om een gezichtje op de paashaas te maken. | Bewaar in een luchtdichte doos. |