Konijnen Paasei Koekjes

0 0
Konijnen Paasei Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram ongezouten boter
100 gram suiker
300 gram bloem
1 ei
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
In huis
plasticfolie
bakpapier
aluminium folie
Wortel of Konijn Uisteekvorm
rode en groene decoratiestift
dragees paaseieren

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Konijnen Paasei Koekjes

Al jarenlang zie ik deze schattige konijnen paasei koekjes voorbij komen op Pinterest. Dit jaar heb ik besloten om ze eindelijk zelf te maken en mijn recept met jullie te delen.

Vorige week heb ik al gedeeld dat ik voor Pasen dit jaar twee koekjesrecepten met suikerkoekjesdeeg zou maken. De eerste waren de schattige konijnenpoot koekjes en vandaag deel ik graag het tweede recept voor deze misschien nog wel schattigere konijnen paasei koekjes.

Paashazen/konijnen zijn gewoonweg schattig, en als ze dan ook nog eens een lekker paaseitje vasthouden, dan weet je gewoon niet meer of je het koekje wilt knuffelen of opeten! Het maken van de koekjes is wel iets ingewikkelder dan vele van mijn andere recepten. Je moet namelijk een balletje van aluminium folie maken en hier het deeg omheen duwen. Als of de konijn ze vast houden. De vraag is altijd, werkt de oven en het deeg mee. In mijn geval bleef bij elke konijn een poot gelukkig zitten en viel de andere terug. Belangrijk is dus goed het deeg aan elkaar te drukken voor een nog leuker effect. Al vind ik deze ook cute en super leuk gelukkig. Plus ze zijn heel lekker!

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

In een kom mix je de boter zacht en voeg je de suiker toe. Mix de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens het ei en de vanille toe en meng ze erdoorheen. Roer de zout door de bloem. Voeg geleidelijk de bloem toe aan de boter en meng goed tot je een glad deeg hebt. Maak een grote deegbal en wikkel deze in plasticfolie. Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.

2
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
Done

Bestrooi het werkblad of je aanrecht met bloem. | Bestrooi de deegroller met wat bloem. | Rol het deeg uit op het bebloemde werkblad tot een dikte van ongeveer 5 mm. | Gebruik de uitsteek vormen om koekjes uit te steken. | Leg de koekjes op de bakplaat. |

|| Kan je geen vormpjes meer uitsteken? Neem al het deeg bij elkaar, maak een deegbol en rol deze nogmaals uit.

4
Done

Neem een klein stukje aluminium folie en draai hier een balletjes van, de grote van de dragee paaseieren. | Leg op een koekje een aluminium balletje. Duw twee deegpootjes over het aluminium balletje. Zodat het, het balletje vast houdt. |

5
Done

Zet de bakplaat met koekjes in de oven en bak ze 10-12 minuten goud bruin. | Haal voorzichtig de aluminium balletjes tussen de pootjes vandaan en vervang met een dragee paasei. | Laat de koekjes compleet afkoelen. | Gebruik de decoratiestiften om een gezichtje op de paashaas te maken. | Bewaar in een luchtdichte doos.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Brie en Ei Sandwich met Spinazie - kidshoekje.nl
previous
Brie en Ei Sandwich met Spinazie
Caesar Zalm Salade met Asperges - kidshoekje.nl
next
Caesar Zalm Salade met Asperges 

Add Your Comment