Directions
Nutella Sterrenkoekjes
Maak nog één keer kerstkoekjes met suikerkoekjesdeeg en probeer deze heerlijke Nutella Sterrenkoekjes! Ideaal voor alle Nutella- en chocoladefans. Deze koekjes zijn niet alleen superlekker, maar ook heel makkelijk te maken. Perfect om nog snel iets lekkers voor de feestdagen op tafel te zetten.
Nutella had ik vroeger als kind nooit in huis. Maar als ik op kamp was, smeerde ik het maar wat graag op een boterham. Mijn man daarentegen is er helemaal gek op. Zo groot zelfs dat we ooit een gigantische pot cadeau kregen. Om die op te maken (toen we nog maar met z’n tweeën waren), kochten we een Nutella-kookboek. Hoewel we er niet veel uit gemaakt hebben, is de Nutella Cake – binnenkort ook op Kidshoekje.nl – absoluut een aanrader!
Een van mijn favoriete Nutella-recepten voor de feestdagen zijn deze Nutella Sterrenkoekjes. Het recept is simpel: suikerkoekjes in de vorm van sterren, twee op elkaar geplakt met een laagje romige Nutella ertussen. Klinkt lekker, toch? Perfect om samen met de kinderen te maken!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Hoe lang kan ik de Nutella Sterrenkoekjes bewaren?
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel. Ze blijven ongeveer 5 dagen vers.
Kan ik de Nutella vervangen door een andere vulling?
Zeker! Denk aan chocoladepasta, jam of pindakaas.
Kunnen kinderen meehelpen met het maken van deze koekjes?
Absoluut! Het uitsteken van de sterren en het vullen met Nutella is leuk en makkelijk voor kinderen.
Kan ik de koekjes vooraf maken en invriezen?
Ja, je kunt het deeg en zelfs de koekjes zonder Nutella al invriezen. Voeg de Nutella pas toe na het ontdooien en bakken.
Meer koekjes inspiratie nodig? Download hier de gratis Feestdagen Koekjes ebook met exclusieve kerstkoekjes erin!
Steps
1
Done
|
Mix de boter zacht in een grote kom met een mixer. | Voeg de suiker toe en mix deze er doorheen. | Voeg de bloem en de melk toe en mix alles tot een glad en samenhangend deeg. | |
2
Done
|
Kneed het deeg nog kort met bebloemde handen en rol het vervolgens als een worst in de vershoudfolie. | Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. |
3
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bedek een bakplaat met bakpapier. |
4
Done
|
Strooi bloem over een schoon werkblad/aanrecht. | Rol de deegroller door het bloem. | Rol het koekjes deeg tot een dikte van 5 mm. | |
5
Done
|
Steek met de sterren uitsteek vormen, de sterren koekjes uit. Je hebt uiteindelijk een even getal aantal koekjes nodig. | Leg de koekjes op de bakplaat, maar hou voldoende ruimte tussen de koekjes. | Gebruik het kleine rondje uitseek vorm om een gat in het midden van de helft van de koekjes te doen. Dus niet alle koekjes! || Neem al het overige deeg bij elkaar. Rol weer uit en steek meer koekjes uit. Herhaal tot deeg op is. |
6
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 10-12 minuten. | Hou de oven goed in de gaten, elke oven is immers anders. | Laat de koekjes compleet afkoelen. | |
7
Done
|
Decoren.Smeer op de koekjes zonder gat erin, Nutella erop. | Leg op een koekje met Nutella, een koekje met een gat erin. | Maak af met poedersuiker. | Bewaar in een luchtdichte doos. |