OREO Gevulde Chocolate Chip Koekjes

0 0
OREO Gevulde Chocolate Chip Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

165 gram ongezouten boter
140 gram lichte basterdsuiker
110 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
220 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
175 gram chocolade (puur)
15 stuks OREO

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

OREO Gevulde Chocolate Chip Koekjes

Je leest het goed: OREO GEVULDE CHOCOLATE CHIP KOEKJES! Je hebt een OREO koekje en hier doe je chocolate chip cookies deeg om heen en voila je hebt een goddelijk koekje. Het recept staat al bijna 10 jaar op mijn oude blog en nu is het tijd om hem hierheen te verhuizen en jullie er kennis mee te laten maken.

Ik kan me nog heel goed een tijd herrineren dat OREO koekjes helemaal niet bekend waren in Nederland. Sterker nog ik maakte kennis met de lekkere koekjes in Frankrijk en Spanje. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het koekschap en zijn er vele verschillende smaken. Helaas nog niet zo veel als in Amerika, maar wie weet over 10 jaar hebben wij ook elk seizoen 5 nieuwe gekke smaken.

Het concept voor een chocolate chip cookie met daarin een OREO ontdekte ik voor het eerst op de foodblog Picky Palate. Een van de blogs, die mij 10 jaar geleden inspireerde zelf ook te beginnen met bloggen. Het is een heerlijk koekje en een must om eens te proberen!

(recepthoekje 26-02-2014)

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Scheid 1 ei. Je hebt alleen het ei-geel nodig. | Voeg het ei-geel, samen met het andere ei toe aan de boter. | Voeg ook het vanille extract toe en mix alles goed door elkaar. |

2
Done

Smelt de boter in een pan of in de magnetron. | Doe de gesmolten boter in een kom samen met de suikers en mix door elkaar. |

3
Done

In een kom meng de bloem, baking soda en het zout door elkaar. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan de eieren en mix tot een goed gemengd deeg vormt. |

4
Done

Hak de chocolade in stukjes. | Vouw met een spatel de chocolade door het deeg. | Wikkel het deeg in plasticfolie en bewaar minimaal 30 minuten in de koelkast.

5
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

6
Done

Maak twee bolletjes koekdeeg van ongeveer 1 eetlepel/ 40 gram. | Neem een OREO in je hand en doe aan elke kant een bolletje koekdeeg. | Vouw de bolletjes deeg om de OREO zodat je de OREO niet meer ziet. | Leg de OREO deegbal op de bakplaat. | Herhaal dit.

7
Done

Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 12-15 minuten. | Zodra de koekjes een gouden kleur of randen beginnen te krijgen zijn ze klaar. | Haal de koekjes uit de oven en laat ze compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Linzen Wortelsoep - kidshoekje.nl
previous
Linzen Wortelsoep
Instant Pot Vegetarische Burrito Rijst
next
Instant Pot Vegetarische Burrito Rijst Bowl

Add Your Comment