Paarse smoothie pannenkoeken
Jamie's Super Food voor Elke Dag

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

80 gram (+ extra) blauwe bessen
80 gram (+ extra) bramen
1 banaan
170 ml melk
1 ei
250 gram zelfrijzend bakmeel
boter of olie
yoghurt

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pannenkoeken!

Directions

Paarse smoothie pannenkoeken

In het weekend mijn gezin verwennen met een pannenkoeken ontbijt, betekend vooral dat ik zelf onwijs veel zin heb in pannenkoeken. Ik zeg wel pannenkoeken, maar als het om het ontbijt gaat en pannenkoeken, dan bedoel ik eigenlijk American Pancakes. Lekkere dikke en fluffy pannenkoeken. Het liefste met met maple syrup. Afgelopen weekend besloot ik eens wat anders dan de gewone American Pancakes te maken. Namelijk paarse smoothie pannenkoeken. Het recept voor smoothie pannenkoeken heb ik ooit uit het Super Food voor Elke Dag kookboek van Jamie Oliver gehaald. Een pannenkoek met lekkere smoothie smaak van allerlei fruit er doorheen.

Met het recept voor een smoothie pannenkoek kun je allerlei kanten op. Met het onderstaande recept maak je specifiek paarse smoothie pannenkoeken. De pannenkoek heeft door de bramen en blauwe bessen namelijk een prachtige paarse kleur. Grappig, gek en zeker iets wat je kinderen vast helemaal leuk vinden.

Serveer de pannenkoeken met wat Griekse Yoghurt en fruit en je houdt het echt gezond. Maak je een feestje dan moet slagroom en poedersuiker uiteraard ook gewoon kunnen!

Babies Kitchen Achter de Schermen

Paarse smoothie pannenkoeken | Babies Kitchen Achter de Schermen

Mama mag ik het taartje eten?

Steps

1
Done

Beslag

Was de blauwe bessen en bramen en maak ze goed droog. | Doe de blauwe bessen, bramen, banaan, de melk, ei in een blender en pureer fijn. | Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe tot alles goed gemengd is tot een glad beslag. (Je kunt eventueel ook gewoon een handmixer gebruiken). |

2
Done

Pannenkoeken

Verwarm een klontje boter of kokosolie in een grote koekenpan. | Schep meerdere hoopjes van het beslag in de koekenpan zodat je meerdere kleine pannenkoeken maakt. (In een grote koekenpan kun je ongeveer 4-5 pannenkoeken tegelijkertijd maken.) | Bak de pannenkoeken aan een kant tot je bubbels aan de bovenkant ziet verschijnen. Draai de pannenkoek om en bak nog eens voor een paar minuten. Doe dit tot ze goudbruin aan elke kant zijn. | Haal de pannenkoeken uit de pan en serveer direct

3
Done

Serveren

Serveer de pannenkoeken 3 op elkaar met wat yoghurt en fruit tussen de pannenkoeken. Het is net een taartje!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Rabarber en Aardbeien Fruithap | Babies Kitchen
previous
Rabarber en Aardbeien Fruithap
yoghurt met rabarber compot | Babies Kitchen
next
Yoghurt met Rabarber Compote

Add Your Comment