Directions
Pasta Strikken Stokjes
Vorig jaar had mijn zoon tijdens het kerstdiner op school het voorgerecht, waarvoor ik de kerstboom-komkommerstokjes maakte. Mijn dochter had daarentegen het hoofdgerecht. Maar wat moest ik daarvoor maken? Het moest iets zijn dat ze lekker vindt, want dat is uiteindelijk het belangrijkste. Al snel dacht ik aan pasta. Maar hoe maak je daar een leuk en smakelijk hapje van? Toen wist ik het: Pasta Strikken Stokjes!
Simpele spiesjes met vlinderpasta, tomaat en mozzarella – drie ingrediënten die mijn dochter én veel andere kinderen lekker vinden. Perfect dus!
Voor de pasta koos ik vlinderpasta, omdat deze net als kleine strikjes eruitzien. Terwijl ik ze op de stokjes prikte, met tussen elke pasta een cherrytomaat en een bolletje mozzarella, zag het er niet alleen schattig uit, maar ook helemaal in kerstsfeer. De rood-witte kleuren deden denken aan candy canes, en de pasta leek op feestelijke strikjes.
Wil je wat meer smaak aan de pasta geven? Roer de gekookte pasta dan eerst om met een eetlepel rode of groene pesto. Daarna kun je de spiesjes samenstellen en heb je een heerlijke pasta pesto op een stokje. Niet alle kinderen zijn fan van pesto, dus je kunt een deel met en een deel zonder maken.
Nu is het afwachten welke gang we dit jaar krijgen voor het kerstdiner!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik de spiesjes van tevoren maken?
Je kunt de spiesjes een paar uur van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast tot het serveren.
Welk type spiesjes kun je gebruiken?
Je kunt houten of bamboe-prikkers gebruiken, afhankelijk van wat je in huis hebt of in de winkel kunt vinden. Ik heb gewoon lange saté prikkers gekocht.
Hoe zorg ik dat de pasta niet plakt?
Spoel de pasta na het koken af met koud water en voeg een beetje olijfolie toe om plakken te voorkomen. Zorg er wel voor dat het een zachte en neutrale olijfolie is, zodat, vooral voor kinderen, het geen overheersende smaak is.
Welke mozzarella moet ik gebruiken?
Kleine bolletjes mozzarella (mini-mozzarella) werken het beste, maar je kunt ook grotere stukken in kleine blokjes snijden. Afhankelijk dus van wat je kunt vinden en je budget.
Kun je dit recept aanpassen?
Wil je wat meer smaak geven, voor een volwassen publiek, voeg dan bijvoorbeeld een blaadje basilicum of een stukje salami toe voor extra smaak. Ook kun je er pesto en of basilicum over heen druppelen.
Steps
1
Done
|
Breng een pan water aan de kook. | Kook de vlinder pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel af met koud water. | |
2
Done
|
Was de cherry tomaten. | |
3
Done
|
Neem een saté prikker en prik één vlinder pasta erop. Gevolgd door een tomaat > vlinder pasta > mozzarella > vlinder pasta > tomaat > vlinder pasta. | Serveer direct. |