2 sjalots | |
2 tenen knolfook | |
120 gram wortel | |
3 stengels bleekselderij | |
1 paprika | |
2 etlp paprika poeder | |
2 tlp komijn | |
1 tlp pompoen kruiden | |
500 ml tomaten pasata | |
300 gram cannellini bonen | |
400 gram zwarte bonen | |
150 gram pompoen puree | |
1 etlp cacao | |
120 ml water | |
zout en peper | |
Serveer erbij |
|
Tortilla's | |
avocado | |
cremé fraîche | |
salsa saus (mild) dccd vv vvvv bbvvbg gb bbgb b h nh nh |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Herfstige Chili!
Door alle Corona maatregelen hebben onze Sunday Diners met vrienden heel lang stil gestaan. Wij hebben namelijk al ruim 10 jaar bijna elke zondag Sunday diner met vrienden. De ene week koken wij, de andere week koken hun. Heel lowkey en gewoon heel gezellig. Nu was het dan eindelijk weer zo ver en moest ik bedenken wat we zouden eten. Iets vegetarisch het liefst, ik had niet zin in uitgebreid en daarom besloot ik te gaan voor Pompoen Chocolade Chili Sin Carne.
Ik hoor je denken Chocolade? Cacao in Chili is heel normaal en geeft het een extra smaakje. Het proeft niet naar chocolade, maar voegt wel wat toe. Gezien het, het pompoen seizoen is vond ik een pompoen chili wel een goed idee. Uiteraard sin carne, want dat vind ik persoonlijk het lekkers, zelfs voor ik besloot minder vlees te eten.
Eet de Chili Sin Carne met rijst of zoals wij met tortilla’s. Serveer er avocado, guacamole, creme fraîche en salsa bij en ieder kan zijn eigen kommetje maken. Vergeet vooral niet aan je chocolade liefhebbende kind te vermelden dat er chocolade in zit. Werkt altijd (ok niet bij Logan, daar moet ik het juist niet aan vermelden.)
*Ik hoor je denken Chili zonder chili poeder? Het is kidsproof en daarom vervang ik dit met paprika poeder.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Pel en snipper de sjalots. | Schil en snij de wortel in kleine blokjes. | Was de bleekselderij en snij in dunne plakjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in blokjes. | Giet de bonen in een zeef en spoel af. | Doe de zwarte - en cannellini bonen in een zeef en spoel deze af. | |
2
Done
|
In een grote pan verhit 2 etlp olie en fruit hierin de ui, wortel en geperste knoflook ongeveer 5 minuten tot deze zacht zijn. | Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak deze nog eens 4 minuten mee. | Doe De paprika poeder, komijn, pompoenkruiden en nog een 1/4 tlp zout en peper erbij. Roer alles goed door elkaar en laat dit 1 minuut staan. |
3
Done
|
Schenk de tomaten, de bonen, pompoenpuree en de cacao bij de groenten in de pan. Roer alles goed door elkaar. | Schenk er 120 ml water bij en breng dit aan de kook. | Draai het vuur lager en laat het zo'n 15 minuten pruttelen. Heb je het gevoel dat het te dik wordt, schenk er nog wat water bij. | Proef aan het einde of de chili nog wat zout of peper nodig hebt. | Klaar om te serveren! |