Pompoen crackers

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

50 gram Amandelmeel
100 gram Havermout
150 gram Pompoenpitten
35 gram Lijnzaad
1 Ei
2 etlp Kokosolie (vloeibaar)* Olijfolie kan ook geeft wel andere smaak
2 etlp Honing
2 vellen Bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ontbijt

Directions

Pompoen crackers

Soms wil het wel eens voorkomen dat ik een recept maak en vervolgens compleet vergeet de hoeveelheden. Wat het geval was bij het recept voor deze pompoen crackers. Het hele huis afgezocht voor een notebook waar ik mogelijk de notities had in gemaakt. Plus mijn computer nagezocht. Nergens! Okay dat betekend opnieuw het wiel uit vinden en de crackers maken. Gelukkig was het enige probleem de hoeveelheden, maar ook hier ben ik uit gekomen.

Het is het seizoen van de pompoen en met de pompoen kun je van alles. Je kan er ook alles van gebruiken: van pompoen tot pitten. Die pompoenpitten (gewoon uit de winkel) heb ik dit maal crackers gemaakt. Gezonde crackers waar je kleine lekker op kan knagen. Perfect voor het ontbijt met wat avocado-puree of gewoon zo lekker voorin de lunchbox als snack!

Kids Koken – Laat je koters helpen bij het mengen van de ingrediënten en vervolgens het mengsel uit rollen. Laat ze ook alvast wat proeven zoals de pompoenpitten.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom meng de amandelmeel, havermout, pompoenpitten en lijnzaad door elkaar.
In een andere kommetje, klopt de ei los samen met de vloeibare kokosolie en honing.

Roer het ei-mengsel door de pompoenpitten-mix.

3
Done

Spatel het pompoenpitten-mengsel op de bakplaat met bakpapier. Leg een andere vel bakpapier op het mengsel en rol met een deeproller of druk het mengsel plat. Maak het niet te dik, maar ook niet te dun.

Haal het bovenste vel bakpapier er weer af en maak met een scherp mes insnedes zo groot als jij de crackers wilt. Je kunt ze na het bakken dan goed afbreken.

4
Done

Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Haal de crackers uit de oven en laat ze eerst afkoelen voordat je ze in stukken breekt.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

recept Spinazie Bacon Spaghetti (Babies Kitchen.com)
previous
Spinazie Bacon Spaghetti
Heksenvingers Hotdogs (Babies Kitchen)
next
Heksenvingers Hotdogs

Add Your Comment