Directions
Pompoen Hummus
Bij ons in huis weet je dat het pompoenenseizoen is als weer meer pompoenen in huis hebben, dan dat ik er mee kook. Zodra alle soorten pompoen in de winkel liggen wil ik ze allemaal kopen. Zonder enige plan te hebben wat er mee te maken. En aanbiedingen zijn dan helemaal gevaarlijk. Op de blog heb ik tal van pompoen en pumpkin spice recepten staan want met pompoen kan je alle kanten op: hartig en zoet, ontbijt, lunch of diner! Ik had wat kikkererwten voor een salade oven en besloot daarom eens pompoen hummus te maken.
Ook deze pompoen hummus is veelzijdige zo is hij een beetje zoet, maar kan ook lekker als hartig smeersel gebruik worden. Ik vind het vooral heel lekker als dip met rauwkost of warme pita puntjes. Mijn kinderen eten het weer graag op een wrap. Zo heeft ieder zijn ding.
Nu maar eens bedenken wat ik met die twee pompoen ga maken die ik nog heb liggen. Voor ik impulsief weer nog één koop!
Pompoenpuree: klik hier voor het recept
Pompoenkruiden: klik hier voor het recept
Steps
1
Done
|
Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel af met water tot het stopt met schuimen. | Doe de kikkererwten met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of blender en pureer helemaal glad. | Bewaar in de koelkast. |