200 gram bloem | |
1/4 tlp baking soda | |
1 tlp baking powder | |
2 etlp maïzena | |
snufje zout | |
1 etlp pumpkin spice | |
45 gram lichte basterd suiker | |
400 gram pompoenpuree | |
100 ml ahorn siroop (of honing) | |
1 tlp vanille extract | |
2 eieren | |
Topping |
|
3 etlp havermout | |
2 etlp pecannoten (gehakt) | |
1/2 tlp pumpkin spice | |
20 gram boter (ongezout) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Pompoenseizoen
Pompoenseizoen is een van de lekkerste seizoenen die er zijn. Het is tevens het start zijn van het seizoen vol lekkere dingen. Weg met de bikini body’s en hup lekker gezelligheid in huis. Knus het hele gezin op de bank, onder een dekentje en wat lekkers erbij. Wat dacht je van pompoen muffin met havertopping. Knus en gezellig en natuurlijk lekker eten.
Nog leuker samen met je kinderen in de keuken en dan samen de pompoen muffins maken. Er moet immers worden geroerd en de havertopping kneed zich ook niet zelf. Natuurlijk moet er ook gewoon stiekem wat gesnoept worden van de pompoen, het beslag en de topping. Oh en dan wachten terwijl de heerlijke geur door het huis heen gaat. Ja de zomer is heerlijk warm, maar dat najaar heeft toch ook wel wat.
TIP
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet een muffin bakblik klaar met papieren muffinvormpjes erin. | |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, baking soda, baking powder, maïzena, zout, pumpkin spice en suiker. | |
3
Done
|
In een kom meng de havermout, gehakte noten, pumpkin spice en boter. Kneed dit tot een kruimel. | Verdeel de kruimel over de muffins. | Bak de muffins voor 20-25 minuten in de oven. | Controleer of de muffins klaar zijn door een prikker erin te steken. Komt deze schoon eruit, dan is de muffin klaar. | Laat de muffins compleet afkoelen. |