Pompoentaart

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bodem
140 gram bastogne koekjes of theebiscuits
60 gram boter (ongezouten)
1 etlp suiker
Taart
180 gram suiker
snufje zout
1 tlp kaneel
2 tlp pumpkin spice
4 eieren
240 gram pompoen puree
250 ml melk (plantaardige)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

De perfecte taart voor het najaar.

Directions

Pompoentaart

Bij een pompoen komen altijd twee recepten direct bij mij op: pompoensoep en pompoentaart. Waar je in Amerika makkelijk een blik pompoen in de winkel kan kopen. Moet je in Nederland gewoon pompoen puree [link] zelf maken om deze vervolgens in recepten kunnen bewerken. Wij waren een tijdje terug naar een pompoenboer waar ik een aantal pompoenen haalden om vervolgens o.a. pompoentaart mee te maken. 

Normaal gesproken zie je in veel recepten dat er gecondenceerde melk wordt gebruikt. Echter had ik dit niet in huis en ben ik op een #geenzuivel voor een maand challenge. Dus gebruikte ik plantaardige melk. Uiteraard kun je voor dit recept ook gewone melk gebruiken. Is de taart dan nog wel lekker zoet? Ja zeker en romig. Er gaat immers gewoon ook suiker in. 

Mocht je, je trouwens afvragen waarom het taartje op de afbeelding er zo klein uit ziet. Ik maakte kleine individuele taarten in plaats van één grote. Het recept hieronder is gewoon voor één grote taart. 

Heb je een baby en wil je wat lekkers maken voor hem/haar met pompoen? Op de site heb ik ook het recept voor babyproof pompoenmuffins zonder suiker. 


TIP

  1. | Klik hier voor het recept voor pompoenpuree
  2. | Klik hier voor het recept voor pumpkin spice. | Je kunt de pumpkin spice eventueel vervangen door koek of speculaaskruiden.

Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een taartblik springvorm met boter of bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.

2
Done

Verkruimel de koekjes helemaal klein. | Smelt de boter en meng deze met de suiker en de koekjes. | Schenk het koekjes mengsel in het taartblik. Verdeel het over de bodem en druk aan met de achterkant van een lepel. | Zet de bodem 8 minuten in de oven. | Haal uit de oven om iets af te koelen.

3
Done

In een kom meng de suiker, zout, kaneel en pumpkin spice kruiden. |
In een tweede kom klop de eieren los en voeg de pompoenpuree en suiker-kruidenmix toe. Roer alles goed door elkaar. | Mix de melk door het mengsel. |

4
Done

Schenk het beslag in het taartblik en zet deze in de oven voor 40-45 minuten.| Als je er een prikker in het midden van de taart steekt moet er niet teveel aan blijven plakken. | Laat de taart compleet afkoelen.| Haal een mes langs de zijkanten en haal de taart uit het taartblik.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Monster Pasta | Babies Kitchen
previous
Monster Pasta
Babyproof Prei Schotel | Babies Kitchen
next
Babyproof Prei Schotel

Add Your Comment